Charting Goldman Sachs

Een van de drie tips die in de vorige column werd gegeven was het advies om bij beleggen bij jezelf te beginnen. Het herkennen van een hele reeks wijdverspreide misvattingen en foutieve gedragingen resulteert niet noodzakelijkerwijs in een gedragswijziging, maar vormt een uitstekende stap (aldus Werner De Bondt, hoogleraar gedragseconomie).

In praktijk leert de belegger waartoe misvattingen en verkeerd handelsgedrag kunnen leiden. Daarom heeft LOEF Technische Analyse een concept bedacht voor ‘Timing, Trends & Tactics’ (zie onder)

CONCEPT TIMING TRENDS & TACTICS

 

 

 

 

 

De geelgekleurde gebieden in de koersgrafiek markeren overdrijvingsfasen, waar de kansen/risico’s op een significante trendomslag zich voordoen. Het is een ‘timingsmoment’, zoals o.a. is te zien tijdens de top in de koersgrafiek van het aandeel Goldman Sachs (zie onder).

Goldman Sachs koersgrafiek op dagbasis vanaf september 2013

 

 

 

 

 

De roze relatieve sterktelijn illustreert gisteren een nieuw dieptepunt dit jaar t.o.v. Dow Jones Industrials Average.  Het aandeel GS is dus een underperformer. Daarnaast kleurt momenteel de koersgrafiek rood, waardoor het sein voor beleggers op rood staat. De trend is dalend. Terwijl vorige week in de S&P 500 index nog een nieuw recordniveau werd bereikt, zien we het aandeel GS wegzakken naar het laagste koersniveau van dit jaar.

Goldman Sachs uitgezoomd, trendbreuk en (H)oofd(S)choudertoppatroon

 

 

 

 

 

Voor meer informatie neemt u een proefabonnement. Dan weet u al snel waar u aandacht aan moet besteden. Voor u ligt dan de nieuwe publicatie van LOEF DE TECHNICIAN klaar.

Download rapport LOEF DE TECHNICIAN: LOEF Technician 080414