Social Media Alert

Eind 1999 kreeg het ene na het andere bedrijf gespecialiseerd in informatie- en communicatietechnologie een beursnotering. Veel van deze bedrijven hadden nog nooit winst gemaakt (of zouden dat gaan maken), maar beleggers en investeerders buitelden over elkaar heen om deze aandelen te bemachtigen. Wat in de ‘roaring twenties’ de radio bracht, bezorgde eind jaren negentig ons internet. Alleen gingen radio-aandelen na de crash van 1929 fors onderuit. U kent de afloop van de internet hype.

Eind januari besteedde zakenzender CNBC o.a. aandacht aan het aandeel Facebook, raadpleeg: http://www.cnbc.com/id/101377779

Koersverloop FACEBOOK op weekbasis….

 

 

 

 

Op basis van klassieke technische analyse trendlijnen ziet iedereen na afgelopen week een neerwaartse uitbraak uit het stijgende trendkanaal. Dit betekent een concrete aanwijzing voor een verandering van de perceptie in de aandelenmarkt omtrent de toekomstige richting van dit populaire volksaandeel. Het aandeel noteert nu bij een koers op $ 56,75 onder de slotkoers van eind januari toen CNBC verslag deed van de ‘earnings’. Vaak volgt na een trendbreuk een herstelpoging (dit zagen wij in 2000 ook nadat de internetzeepbel knapte). Het is aan u om te bepalen of u wilt anticiperen op zo’n herstelbeweging. De offensieve belegger zal wellicht nu koopkansen zien. De meer defensieve belegger zal mogelijk bij een herstelbeweging overgaan tot verkopen.

LOEF Technische Analyse heeft de trendlijnen ingetekend, omdat dit van een technisch analist wordt verwacht. Maar u kunt ook het theoretische concept ‘Timing, Trends & Tactics’ in praktijk brengen. In dit concept wordt op basis van kwantitatieve criteria de stadia van de marktbewegingen ingekleurd (zie onder)

 

 

 

 

De geelgekleurde gebieden illustreren de momenten waarop de trend te ver is doorgeschoten. Vaak volgt hierop een reactie (zie in praktijk de uitwerking in de beurskoers van het aandeel Facebook).

FACEBOOK ingekleurd op basis van criteria

 

 

 

 

De zwartgeblakerde candle illustreert een (bearish) overgangsfase (zie legenda)

 

 

 

 

Wilt u meer weten over de toepassing van trend- en tradingtechnieken, dan is in het kader van de ‘social media’ het organiseren van een webinar later deze maand wellicht iets dat u aanspreekt. Al is het alleen maar om die informatie te kunnen filteren die er echt toe doet in plaats van alle twitterberichten te volgen. Stuur een email naar mail@edwardloef.com onder vermelding van ‘webinar’ en u ontvangt binnenkort een uitnodiging om dit ‘social media event’ op het gebied van technische analyse live te volgen!