Uranium-ETF wordt actief

Een gerespecteerde abonnee op LOEF Technische Analyse vroeg zich op 19 maart jl. af wat de toekomstperspectieven zijn ten aanzien van de grondstof uranium. In de media zouden berichten hintten op toenemende schaarste en dat de vraag erg zou stijgen. LOEF Technische Analyse weet niets van de waarde van uranium, maar wel alles van de prijs van aandelen van bedrijven in de uraniumsector. Er bestaat zelfs een tracker (zie onder).

Grafiek van Global X Uranium ETF op weekbasis

 

 

 

 

Grafiek Global X Uranium ETF op dagbasis ingezoomd…

 

 

 

 

De definitie van een stijgende trend is van toepassing bij een reeks opeenvolgende hogere toppen en hogere bodems. Bodems worden vaak gemaakt bij een terugval naar een voormalige koerstop. Dan komen vier verschillende marktpartijen in actie. Wie die vier marktpartijen zijn wordt beschreven in de nieuwe weekpublicatie ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 30 maart 2014.