Halfvol of halfleeg?

Op het Damrak is net zoals bij LOEF thuis: soms is het glas halfvol, soms halfleeg. Dat geldt ook voor de gebruikers van de technische analyse. Met name particulieren kijken na regelmatig gebruik tegen een halfleeg glas aan. Maar institutionele beleggers weten u ervan te overtuigen dat het glas toch halfvol is. Vaak is het een kwestie van perceptie. Soms is het omdat we te diep in het glaasje hebben gekeken.

Neem als voorbeeld de grafiek hieronder:

 

 

 

 

Hierboven ziet u de koersgrafiek van Heineken met het bekende (H)oofd(S)chouderpatroon. Dit omkeerpatroon zien we regelmatig bij trendomslagen.

De grafiek hieronder is ook die van Heineken….

 

 

 

 

We hebben de grafiek van Heineken nu rechtop gezet zoals het hoort. Het glas toont dan niet halfleeg, maar halfvol…en dat mag ook wel met het naderende zomerweer in aantocht.

De barometer (= methode LOEF) bevestigt dat ‘short’-posities niet meer gerechtvaardigd zijn (zie onder):

 

 

 

 

Wie uitzoomt van dag- naar weekbasis ziet dat Heineken na langetermijn underperformer in de AEX te zijn geweest nu weer naar outperformance is gedraaid:

 

 

 

 

Technische Analyse is een uitermate geschikt hulpmiddel om te beoordelen wanneer het glas halfvol of halfleeg is in de beurskoersen.

Wilt u nu weten in welke asset classes er weer leven in de brouwerij komt, neem dan (proef)abonnement op de beleggingsresearch (nieuwsbrieven) van LOEF Technische Analyse. In het besloten deel van deze website proeft u het verschil met andere technische analyse stijlen.

Download weekrapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ 30 maart 2014: LOEFTTT300314