Onderzoek en gij zult vinden

Individuele beleggers die technische analyse gebruiken boeken dramatisch lagere rendementen dan andere type beleggers. Dit concluderen de economen Arvid Hoffmann en Hersh Shefrin in het rapport “Technical Analysis and Individual Investors” dat in februari 2014 werd gepubliceerd en nu in de media aandacht krijgt. De reactie van LOEF: ‘Onderzoek en gij zult vinden’ (wat voor u werkt en wat niet).

Het wetenschappelijke rapport van Hoffmann en Shefrin kunt u hier downloaden: Technical Analysis and individual investors February 2014

Betekent dit nu dat particuliere beleggers geen baat hebben bij technische analyse? Wie het zich nog niet realiseert neemt kennis van een uitspraak van Peter Lynch: “If you spend more than 13 minutes analyzing economic and market forecasts, you’ve wasted 10 minutes“. En dan deze van (technisch analist) Hans Wertheim Salomonson in 1987: “Charts voorspellen niets“. Het probleem zit niet in de technische analyse. Het probleem ligt bij de mensen die technieken toepassen en niet weten wat ze doen. “If you get people asking the wrong questions, you don’t have to worry about the answers“.

Kortom, …onderzoek de uitkomsten van het rapport en gij zult enkele antwoorden vinden in het besloten deel van deze website. In het weekrapport leest u o.a. het volgende:

 

 

 

 

Download rapport (april 2006), getiteld: ‘Market Timing, laag kopen en hoog verkopen’: Researchrapport Market Timing

Download rapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ 24 maart 2014: LOEFTTT240314