Behavioral Finance

Drie jaar geleden – op 11 maart 2011 – trof een tsunami Japan. Vandaag vragen we een moment stil te staan bij het lot van de getroffenen en nabestaanden. ‘Natural disasters or acts of God’ zijn termen die in de technische analyse niet vreemd zijn. Hoe kan een mens zich hierop voorbereiden. Voorkomen kunnen we het niet. Wel kunnen we na een moment van stilte proberen door te gaan en het er het beste van maken.

Er het beste van maken…” Deze opmerking getuigt ervan dat we niet alles in de hand hebben. Maar als we overgaan naar de orde van alle dag en we verplaatsen onszelf in de rol van belegger, denk dan ook even aan hetgeen John W. Henry ooit eens in een interview meedeelde: ‘It is not luck but discipline that enables trend followers to win absolute return’.

Op 10 maart 2011 – 24 uur voor de Japanse tsunami –¬†publiceerde SAXO Bank het volgende rapport: SaxoMorningUpdate100311

Op basis van dit rapport wordt vandaag in het rapport LOEF DE TECHNICIAN gehint op de mogelijkheid van een ander soort tsunami in aantocht. U leest het in het besloten deel (registratie/inloggen is kosteloos voor de duur van een week). 

LOEF DE TECHNICIAN 11 maart 2014: LOEF Technician 110314