Vraag en aanbod

Zojuist gezien op TV-zakenzender RTLZ: “Goed nieuws Amerikaanse huizenmarkt“. Onder de verslaglegging loopt een tape met koersdata en nieuwsberichten o.a. afkomstig van asset-managers/brokers/fondsbeheerders, w.o. Schroders: “Beleggers zien het weer helemaal zitten“. SAXO Bank: “Lagere groei China leidt tot -30% correctie in aandelenmarkt“. ROBECO: “Onrustige markten bieden kansen.”

Nu de vragen aan de belegger:

A) ziet u het ook weer helemaal zitten en stapt u daarom nu weer in?

B) wacht u liever af totdat de beurskoersen 30% lager staan?

C) waar verwacht u onrustige markten en wanneer bieden deze volgens u kansen?

Of kiest u voor een alternatieve benadering…omdat bovenstaande geen issues zouden mogen zijn in het realiseren van uw persoonlijke doelstellingen?

LOEF Technische Analyse kan geen invloed uitoefenen op de beurskoersen. De beurskoersen zijn het resultaat van vraag en aanbod. Hoe deze krachten zich zullen ontwikkelen weet niemand. Kortom, u kunt zich wel afvragen wat het nieuws voor u betekent, maar u kunt beter focussen op uw langetermijn doelstelling en de tactieken die u kunt beheersen. Dit vraagt om een handelsplan…en discipline niet afgeleid te worden van de waan van de dag. Waar u naar moet kijken als trendvolger leest u in het rapport hieronder:

Meer informatie leest u in bijgaand rapport: LOEF Technician 260214