Ziende blind of horende doof?

Op 14 januari jl. werd in een column aan u gevraagd of u de bel hoorde rinkelen? Het kost de meesten onder ons vaker heel veel tijd en moeite om iets op te bouwen om het in een oogwenk te verliezen. Wie hiervan wil leren zoekt naar aanwijzingen (zie 15 januari jl.). Of…als u het nog niet begrijpt, lees dan over de jubelende prognoses op 18 januari op deze site. En probeer dan terug te gaan naar 27 februari 2009.

Op 27 februari 2009 verscheen het volgende omslagartikel in de schappen van de (kranten)kiosken en in de brievenbussen van de abonnees thuis met interesse in beleggingsvraagstukken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men kon destijds praten als de spreekwoordelijke Brugman…je kreeg als beleggingsadviseur niemand meer over de streep om in aandelen te beleggen. En dat terwijl je moet kopen als iedereen verkoopt. Maar dat durfde men toen niet. Afgelopen week kon u op donderdagochtend 23 januari jl. in de wakkere krant van Nederland het volgende lezen: “Beleggers trekken zich op aan gunstig bedrijfsnieuws” en “Meer optimisme over aantrekken economie”. Maar nu er jubelende prognoses zijn over aandelen….je krijgt als beleggingsanalist niemand meer over de vloer die wil horen dat je moet verkopen als iedereen koopt. Nee, we staren ons nu blind op gunstig gestemde beurshandelaren.

Bent u ook ziende blind of horende doof, verlaat dan deze website…want u gelooft toch niet in bovenvermelde wijsheid. Maar bent u kritisch op kuddegedrag en graag zelf nadenken…dan is registratie via deze website op een (proef)abonnement wellicht iets voor u…want neem kennis van het volgende:

 

 

 

Download weekrapport LOEF Timing, Trends & Tactics 26 januari 2014: LOEFTTT260114