Aanwijzingen voor een herhaling…

De geschiedenis neigt zich te herhalen. Althans dat beweert de derde van de in totaal drie bestaansregels van de technische analyse. Een voorbeeld: “Tegen mei of juni zal het voorjaarsherstel dat is voorspeld in onze brieven van december en november jongstleden, duidelijk merkbaar zijn” en “het jaar zal eindigen op een peil dat aanmerkelijk boven normaal zal liggen“. Herkenbaar?

De inmiddels overleden econoom J.K. Galbraith heeft een wereldbekend naslagwerk geschreven over ‘The Great Crash’ van 1929. Enkele uitspraken die in 1930 werden gedaan zijn nu weer actueel geworden. Maar bevestigen de koersgrafieken nu ook het technisch beeld uit de periode 1929 t/m 1930 ?

 

 

 

 

 

Enkele uitspraken van Gordon Ghekko in de film ‘Wall Street’ (1987) blijven populair. Zo ook de ‘fractals’ in sommige koersgrafieken.

Wilt u zien of lezen of er ‘aanwijzingen voor een herhaling’ van 1987 of 1929 zijn? Neem dan een kijkje in het besloten deel van deze website via een (proef)abonnement en oordeel zelf.

Download dagelijks researchrapport LOEF DE TECHNICIAN 15 januari 2014: LOEF Technician 150114