Buy the Rumor, Sell the Fact

Koop op geruchten, verkoop op het nieuws. Beleggers, speculanten, traders, daghandelaren…iedereen die zich op de beurs waagt is op zoek naar informatie om de meest waarschijnlijke richting van de trend te voorspellen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat recentelijk met de winter en/of de extreme koudegolf in de V.S. in aantocht de markt unaniem van mening was(!) dat bijv. de termijnprijs van NATURAL GAS in waarde zou gaan stijgen.

Kortom, ‘Buy the Rumor’…(= long Natural Gas)

In plaats van te voorspellen kunnen we ook besluiten om methodisch te beleggen of te speculeren. Op basis van de ‘golden cross’ in de termijnprijs van NATURAL GAS werd vorig jaar op 28 november jl. een ‘LONG’-signaal opgemerkt bij een termijnprijs van $ 3,896. In de koersgrafiek ziet u de uitbraak op dag- en uurbasis (zie onder) met het ‘long’-signaal.

Natural Gas op dagbasis op 28 november 2013

 

 

 

 

Het koersdoel kon op minimaal $ 4,10 worden berekend, maar het grotere plaatje toonde een opwaarts koerspotentieel naar ca. $ 4,30 waar de top vorig jaar werd gezet (zie onder)

Natural Gas vanaf 2013 bijgewerkt t/m hedenochtend 08:10 uur

 

 

 

 

Op basis van de actuele beeldvorming herkent de chartist in zijn traditionele rol van trendvolger een trendomkeerpatroon in de vorm van het bekende (H)oofd(S)chouderpatroon. De neklijn is zojuist gebroken, waardoor in de klassieke technische analyse een koersdaling mag worden voorspeld, waarbij de afstand tussen de top (op $ 4,532) en de neklijn (rond $ 4,20) mag worden omgeklapt naar beneden. Dit levert een koersdoel op van $ 3,85 in de zeer nabije toekomst.

Extreem kouder zal het in de V.S. niet worden, dus op basis van deze redenering is er een (fundamenteel) argument om na het ‘Buy the Rumor’-verhaal nu snel door te schakelen naar een ‘Sell the Fact’-houding.

Volgens de methode LOEF is nu haast geboden (zie grafiek onder met automatische tradingalerts:

 

 

 

 

Hoe u hiermee uw voordeel kan doen en potentieel in korte tijd ca. 25% rendement kan realiseren, hoort en ziet u via onderstaande link die u even in uw browser moet kopieren en activeren. U krijgt dan een korte reportage te zien van enkele minuten, waarin u de dagelijkse ‘TIP’ kunt vernemen.

DAGELIJKSE TIP: Kopieer en activeer reportage Natural Gas d.d. 9 januari 2014 om 07:50 uur:  https://attendee.gotowebinar.com/recording/7313605357451740673