Wat er ook gebeurt…

Terugblikkend op 2013 kan worden vastgesteld dat in het bijna afgelopen kalenderjaar ‘2013: het jaar van het aandeel’ als quote niet zou misstaan. Nu nog een quote verzinnen om straks 2014 te verslaan. De historische woorden van ECB-president Mario Draghi in 2011 ‘Whatever it takes’ hebben indruk gemaakt. Het beleid van de Amerikaanse Federal Reserve onder leiding van Ben Bernanke overigens ook. Zeg maar ‘Never fight the Fed’.

Whatever…wat er ook gebeurt…verandering is de enige constante…en ook het monetaire beleid heeft vroeg of laat haar hoogtijdagen erop zitten…en zo zullen we in 2014 o.a. ervaren hoe de beurskoersen gedreven zullen blijven worden door de massapsychologie…angst, hoop, hebzucht, ontkenning etc. etc.

Whatever…we hebben het niet in de hand…daarom moeten we in 2014 onze eigen doelen voor ogen houden en ‘check and balances’ inbouwen voor als we onderweg zijn…

De wekelijke publicatie LOEF Timing, Trends & Tactics toont deze week aan dat met slechts vijf ETF’s op asset-allocatie niveau in 2013 een prima beleggingsresultaat was te behalen (zie onder):

Simulatie Dynamische Asset Allocatie 2013 (conform methode LOEF)

 

 

 

 

Wie dagelijks wil speculeren in aandelen kan via de trendoverzichten en handelssignalen een selectie maken van de kansen en bedreigingen en onderscheid maken tussen de winnaars en verliezers in LOEF DE TECHNICIAN. Dit rapport verschijnt vrijwel dagelijks (en is bedoeld voor de actieve / offensieve belegger).

Beide rapporten zijn in het besloten deel gepubliceerd in Pdf-formaat, welke u kunt downloaden wanneer u zich registreert als (proef)abonnee.

 

Download weekrapport LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS 30 december 2013: LOEFTTT301213

Download dagrapport LOEF DE TECHNICIAN 30 december 2013: LOEF Technician 301213