Abenomics

In de publicatie van de wekelijkse nieuwsbrief ‘LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS’ van 20 mei 2013 – vlak voordat de ‘tapering’-discussie ontvlamde – werd gerefereerd aan de voorpagina van het weekblad The Economist. Shinzo Abe werd afgebeeld als de stripheld superman. Hij zou de Japanse economie er weer bovenop helpen. Dit vraagt een bijna onmenselijke opgave.

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2007 werd in The Financial Journal een artikel gepubliceerd, waaruit zou blijken dat zeer positieve (of negatieve) artikelen op de voorpagina verschijnen dit het einde betekent van de tot dan overheersende trend. De trend in de Japanse aandelenbeurs was op 20 mei 2013 stijgend, dus vandaar dat in ‘LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS’ nogal sceptisch tegen het opwaarts koerspotentieel van de Japanse Nikkei-225 werd aangekeken.

In de koersgrafiek van de Japanse Nikkei-225 index zien we het resultaat na afloop van de coverstory (zie grafiek onder).

 

 

 

 

 

Het probleem van de koersgrafiek hierboven is de golvenstructuur vanaf 2012 die bestaan uit drie opwaartse bewegingen (golf 1, 3 en 5) en twee correcties (golf 2 en 4). Voor een breder perspectief is uitzoomen noodzakelijk, vandaar graag uw aandacht voor de koersgrafiek hieronder:

 

 

 

 

 

De grafiek op maandbasis vertoont na de koerstop in 2007 een dalende ABC-zigzag naar de bodem in 2008. Hierna zien we een stijgende ABC-zigzag, waarvan de golven A en C bestaan uit vijf golven.

In de wekelijkse publicatie van ‘LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS’ kunt u de kennis nemen van de omgevingsfactoren waar Japan mee wordt geconfronteerd. Kijk ook even naar het overzicht in de publicatie waar Japan in de regionale ranking zich bevindt. Dan weet u of Abenomics een kans van slagen heeft of toch niet.

Download wekelijkse publicatie: LOEF Timing, Trends & Tactics: LOEFTTT161213

Download dagelijkse publicatie: LOEF DE TECHNICIAN: LOEF Technician 161213

Mocht u het interview met BNR Newsroom op 9 december jl. hebben gemist:

http://www.bnr.nl/event/newsroom/248018-1312/newsroom-beurs-beleggen-in-2014