Over schapen en andere rendieren

De voorspellingen wat ons in 2014 te wachten staat kunt u in de komende weken en begin volgend jaar overal tot u nemen. Denk ik o.a. in dit verband aan het beleggingsseminar op 11 januari a.s. dat LOEF Technische Analyse in het midden van Nederland ‘s-middags organiseert en waarin een technische blik wordt afgegeven op de trends in verschillende financiele markten in 2014.

Daarnaast is er ook aandacht voor een andere kijk op zaken. De Financiele Telegraaf berichtte hierover al op 30 november jl. in de column van de wekelijkse beleggingstips.

 

 

 

 

 

 

Het is nu al belangrijk om niet terug te grijpen op de collectieve dommigheid waar de mens – en zeker de belegger – nog wel eens aan ten prooi valt. Denk hierbij aan ons sociale gedrag, waarin u en ik graag bij de groep wil horen. We hebben immers vaak de neiging om elkaar blind te volgen en na te praten. Kritisch blijven nadenken en een afwijkend standpunt durven innemen vraagt moed, vooral als zichtbaar en meetbaar bewijs is dat de groep (beleggers) doof lijkt geworden voor opstapelend bewijs ‘dat het zo niet langer door kan/kon gaan’.

Indien deze boodschap u aanspreekt of misschien wel juist helemaal niet(!)…dan is een nadere afstemming misschien wel even de moeite waard. Het zou zomaar het resultaat over 12 maanden kunnen bepalen. In het besloten deel kunt u het wekelijkse rapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ downloaden/lezen….en vraagt u zich dan af of u ook tot de categorie ‘rendieren’ wilt horen die als een dolle stier de beurzen op de horens nemen of dat het misschien verstandiger is om – als het maar even – afstand te nemen van de spreekwoordelijke kudde.

Heeft u vragen? Stuur een bericht naar mail@edwardloef.com

Download weekrapport LOEF Timing, Trends & Tactics 2 december 2013: LOEFTTT021213