De draak roert zich…

Het Financieele Dagblad meldde afgelopen zaterdag (16 november 2013): ‘Zicht op Chinese hervormingen geeft opkomende markten hoop. Aandelenbeurzen in opkomende markten hebben vrijdag de beste dag in twee maanden beleefd‘. Hoopgevend is ook het trendoverzicht van regionale iShares in de wekelijke publicatie LOEF Timing, Trends & Tactics. iShares Emerging Markets staat op de eerste plek!

De Chinese draak roert zich. De staart van de draak zwiepte afgelopen maanden rusteloos heen en weer, maar er lijkt een richting gekozen te moeten(!) worden. Een uitbraak uit een meerjarige driehoekpatroon is nabij.

weekgrafiek iShares China 25 (FXC)

 

 

 

 

 

Terwijl u in de financiele media de fundamentele argumenten kunt vernemen die u wellicht hoop geven om – indirect – te investeren in China, maakt Loef Technische Analyse gebruik van vooraf bedachte trendvolgende criteria en daarbij aansluitende technische handelssignalen.

Op dagbasis ziet u hoe zo’n handelssignaal er vrijdag jl. in FXC er als volgt uit:

 

 

 

 

Hedenochtend toonde Thomson/Reuters op het koersenbord het volgende resultaat omtrent de ontwikkelingen in Azie:

 

 

 

 

China behoort nog steeds tot de opkomende landen/markten…wie wil profiteren doet er verstandig aan om onder haussegerichte posities wel een stoploss-limiet te hanteren (zie oranje lijn in de grafiek hierboven). Immers, de beurskoers mag nu niet meer onder de laagste koers van vrijdag jl. wegzakken. De beurskoers moet zich nu gaan bewijzen….

Wie zich ook moet gaan bewijzen is Janet Yellen, de opvolgster van helikopter Ben (Bernanke). Wat Bernanke heeft gedaan is nog niet genoeg, maar tegelijkertijd toont de geschiedenis aan wat de keerzijde kan zijn. Wilt u ook kennis nemen van de technische conditie van de Dow Jones Industrials Average, de NYSE Composite, de Bull/Bear Ratio op Wall Street begin deze maand en de relatie met het verleden?

Meld u aan voor een (proef)abonnement en overtuig uzelf van de zin op een jaarabonnement. Dan krijgt u niet alleen per email informatie over de laatste updates, maar kunt u wellicht extra profiteren. Wat u hiervoor moet doen is inloggen en de documenten downloaden die thans ter beschikking worden gesteld.

Download wekelijkse publicatie LOEF Timing, Trends & Tactics 17 november 2013: LOEFTTT171113

Download uitnodiging seminar 14 januari 2014: loef on tour 171113