Focus op uptrends

De glazen bol of heilige graal heeft niemand als het gaat om beurskoersen voorspellen. Wat we wel weten is dat beurskoersen drie richtingen op kunnen bewegen: omhoog, zijwaarts en omlaag. De tactiek met betrekking tot laag kopen met het doel hoger te verkopen is alleen succesvol als de beurskoersen een specifieke richting inslaan. U kunt zelf bedenken in welke van genoemde drie richtingen.

In plaats van koersen voorspellen kunt u het zichzelf makkelijker maken door te focussen op die waarden die voldoen aan het criterium om waarde toe te voegen. Heeft u een selectie gemaakt, dan kunt u vervolgens beoordelen welke het sterkst beweegt of begint te bewegen nog voordat de media hiervan verslag doen.

Voorbeeld: iShares Emerging Markets (in euro)

 

 

 

 

 

In het weekbericht LOEF TIMING TRENDS & TACTICS werd al verslag gedaan van de verbeteringen in de opkomende markten voordat de media hiervan verslag deed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er is niets mis met de financiele pers, echter wilt u grip krijgen op de veranderingen in de waarde van uw vermogenstitels, dan kan naast het volgen van het (fundamentele) nieuws een blik op de grafiek als ‘reality-check’ geen kwaad. Probeer wel de beweging in de context te zien van uw persoonlijke beleggingshorizon en risicotolerantie.

Veel beleggers met aandacht voor technische analyse hebben een focus op de korte termijn. Heeft dat zin? Oordeel zelf:

Download persbericht inzake Nobelprijs voor de economie 2013Nobelprijs economie 2013

Na het lezen van het persbericht vraag ik uw aandacht voor een backtest van een AEX long/short-strategie dit jaar o.b.v. candlestick-herkenning in combinatie met een 5-daags simpel koersgemiddelde.

 

 

 

 

 

Met een actieve ‘long/short’-strategie was het tot gisteren (15 oktober 2013) mogelijk om ca. 77 indexpunten dit jaar te verdienen. Mocht u de formule willen weten…stuur dan een email naar mail@edwardloef.com o.v.v. ‘LOEF SMA-5 formule’ en realiseert u zich tegelijkertijd dat rendementen uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige resultaten en rendementen.

Over statistiek, toeval en timing is in deze en voorgaande columns nu genoeg geschreven. Wie nog meer wil weten neemt een proefabonnement en download via het besloten deel van deze site aanvullende informatie.

Download dagelijks researchrapport: LOEF DE TECHNICIAN 15 oktober 2013: technician151013

Download dagelijks researchrapport: LOEF DE TECHNICIAN 16 oktober 2013: technician161013