Waar of niet waar?

Vandaag werd via het voorpaginanieuws van Het Financieele Dagblad (FD) duidelijk in welke onmogelijke situatie de ‘lenders of last resort‘ (in deze de FEDERAL RESERVE) zich heeft genesteld. Ze kunnen niet meer vooruit, maar ook niet meer achteruit. Een ‘catch 22’ noemt het FD de positie van de Fed die gevangen lijkt in vicieuze cirkel, waaruit ontsnapping steeds moeilijker wordt. Een doodlopende weg.

Op 6 juli 2013 werd het volgende geconstateerd:

 

 

 

LOEF Technische Analyse maakt de vergelijking met de vuurwerkramp in Enschede. Een smeulende brand op een zonnige dag…het publiek ruikt onraad…de politie en brandweer zijn snel ter plaatse…maar op enig moment wordt duidelijk dat de reddingsploegen het echte gevaar niet onder controle hebben…de meeste omstanders zien dit niet…totdat het (bijna) te laat is en iedereen een veilig heenkomen moet zien te vinden.

De vraag is (volgens LOEF Technische Analyse) hoelang het nog duurt dat het publiek merkt dat de ‘lenders of last resort’ (lees: monetaire overheden) zitten opgesloten in een experiment, waarvan de afloop potentieel zeer explosief is. De vraag is dan ook wat het kuddegedrag zal zijn als iemand besluit toch maar het zekere voor het onzekere te nemen. Immers, de beurs is de rest van ons leven open, dus waarom zou je – als je ziet wat de chartist ziet – je blootstellen aan een veenbrand die onbeheersbaar om zich heen grijpt.

In het besloten deel van de website treft u het wekelijkse rapport LOEF Timing, Trends & Tactics aan…daarin een glimp van een situatie die klassiek zou zijn voor de maand oktober.

Download weekrapport LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS LOEFTTT300913

Het dagelijkse rapport verschijnt later vandaag (in de namiddag).