Bijschenken of beschonken?

Op woensdag 18 september jl. berichtte persbureau Reuters: “Market took last minute positions on Wednesday ahead of what is expected to be the first tentative step by the U.S. Federal Reserve to wean off the super-easy money it has used to treat the last five years of financial turmoil“.

Ben Bernanke zag echter dat het glas halfleeg was, dus besloot hij met een nipte meerderheid in het FOMC om voorlopig nog even door te gaan met bijschenken. Het is (wat LOEF betreft) duidelijk dat het marktgedrag in de financiele markten verdacht veel lijkt op de alcoholist die niet meer kan of wil afkicken. Het genot van het idee dat de FED nog even wacht met het dichtdraaien van de tap duurde dit keer uitzonderlijk kort. Zo erg is het dus.

In de dagelijkse publicatie LOEF DE TECHNICIAN van 18 september jl. kon u lezen dat bij een AEX-index op 379,49 het spreekwoordelijke glas halfvol of halfleeg was. De pessimist zegt dat het glas halfleeg is. De optimist denkt te zien dat het glas halfvol is. En de barman…hij besloot toch maar weer bij te schenken…Yeah, wie is er nu beschonken?

Het is nu een week later…en Wall Street heeft een kater. Vijf dagen op rij is de S&P 500 index gedaald. Vijf dagen waarbij de slotkoers onder de openingskoers is gesloten. Uniek is dit niet. (proef)abonnees hoeven alleen maar even een blik te werpen op de koersgrafiek van de S&P 500 index om weer (even) helder te kunnen denken. Besluit dan of het zinvol is om aan de bar te blijven hangen of niet.

“IF YOU WANT TO KNOW ABOUT THE MARKET…ASK THE MARKET!”

Download LOEF DE TECHNICIAN 25 september 2013: technician250913

Download LOEF DE TECHNICIAN 26 september 2013: technician260913

S&P 500 index op dagbasis vanaf 2009 met in het rood…het moment waarop vijf opeenvolgende dagen lagere slotkoersen vanaf het hoogste koersniveau in 20 handelsdagen:

 

 

 

 

LOEF Technische Analyse probeert het marktgedrag te begrijpen door het verleden te bestuderen. Word niet dronken, blijf helder denken!