Alles of niets?

“Spreiden doet verblijden”. Deze uitspraak afkomstig van (wijlen) Theo Kraan, voormalig boegbeeld beleggingen ABN AMRO en daarna directeur investments bij CenE Bankiers (later overgenomen door F.van Lanschot Bankiers) sprak uit ervaring. Er zijn beleggers die alle eieren in een mandje beleggen. Niet slim. Niemand weet op voorhand welke beleggingsvormen het meest kansrijk of risicovol zijn. Al denken velen van wel.

Mensen kunnen ook teveel spreiden. Diverse A4-tjes vol met regels met beleggingsposities. Hoe houden deze mensen het overzicht? Spreiden is goed, maar – zoals met veel dingen in het leven – ook met mate. Anders kun je beter een beleggingfonds of een aantal beleggingsfondsen in portefeuille nemen.

De asset-allocatie – de spreiding over de verschillende beleggingscategorieen – bepaalt in belangrijke mate het eindresultaat. Focus op de belangrijkse asset-classes en afgeleide instrumenten kan al voldoende zijn om rust en een goed rendement te realiseren.

In het besloten deel van deze website worden researchrapporten ter beschikking gesteld opgesteld door LOEF Technische Analyse voor zowel de particulieren belegger als de professionele financieel dienstverlener. Heeft u dan vragen, schroom niet om contact op te nemen. Informatie: mail@edwardloef.com

Download rapport LOEF DE TECHNICIAN 20 september 2013:  technician200913

Download rapport LOEF DE TECHNICIAN SPECIAL: technician200913special