A-B-C-D-E Tipping Point

“The Tipping Point is that magic moment when ideas, trends, or social behaviors crosses a threshold, tips, and spreads like wildfire” (citaat Malcolm Gladwell, auteur van de bestseller ‘The Tipping Point’)

 

Trends in de beurskoersen worden sterker en zwakken af op basis van ontelbaar veel factoren. Het beleid van de monetaire overheden/instellingen is een van die factoren. Zo heeft de FED-president in de afgelopen jaren getracht met onorthodoxe stimuleringsmaatregelen het geld in de economie weer aan het rollen te krijgen. Dat is gelukt…zo blijkt uit een grafiek die afgelopen week werd getoond door The Financial Times en welke in de publicatie van LOEF DE TECHNICIAN vandaag is overgenomen ter illustratie dat het idee van ‘This Time is Different’ weer rondwaart. U weet…deze vier woorden behoren tot de gevaarlijkste vier samen.

Trendlijnen zijn een hulpmiddel om o.a. mogelijke ‘tipping points’ aan te wijzen. Soms is dat een simpel ABC-tje, maar soms ook meer dan dat….

Ook weten hoe het zit met het A-B-C-D-E Tipping Point ? ¬†Meld u aan voor een (proef)abonnement en weet wanneer het geld de ene kant oprolt en vanaf welk punt de andere kant….

Download LOEF DE TECHNICIAN 18 september 2013: technician180913