Diamonds en Mr. Bond

Lang geleden – in 1971 – zag u James Bond in actie in de film ‘Diamonds are forever’. Diamanten mogen loepzuiver symbool staan voor schoonheid, maar deze edelstenen zijn ook vaak onderwerp van complotten en daarom ook gevaarlijk. Er zitten meer facetten aan het diamantpatroon dan de meeste beleggers zich kunnen of willen voorstellen. Dat laatste geldt ook voor Bonds.

Diamantpatroon in FTSE-100 index

 

 

 

 

 

Het ‘complot’ in de FTSE-100 index nadert de ontknoping….

 

 

 

 

 

Tegenwoordig moeten experts eraan te pas komen om echte diamanten te onderscheiden van synthetische diamanten. Een foutje in de beoordeling en het komt de koper of ‘expert’ duur te staan. Het diamantpatroon heeft volgens de technische analyse literatuur de reputatie van een trendomkeer. Zonder deze informatie van de ‘expert’ op het gebied van technische analyse weet een buitenstaander niet aan welke richting de koers prefereert.

Met bondgenoten is dat precies hetzelfde…onder hoge druk kan het voorkomen dat bevriende relaties opeens vijanden worden en vice versa…deze maand staat er veel op het spel…voor alle betrokkenen met belangen in het Midden-Oosten…of het nu gaat om de afname van olie of (illegale) wapenleveranties aan (schurken)staten…voor- of tegenstemmen in de Verenigde Naties (VN)…het wel/niet omzeilen van de VN…helaas is dit geen fictie, maar bittere werkelijkheid.

Obligatiebeleggers worden geconfronteerd met gemengde signalen. Een rode lijn is overschreden, een nieuwe trend lijkt gezet, echter met het passeren van de rode lijn wordt ook nog iets anders opgemerkt. Gaan obligaties straks profiteren van koerscorrecties in de aandelenmarkten (september en oktober zijn beruchte maanden voor aandelenbeleggers) of juist niet en waarom?

Volgens LOEF Technische Analyse zijn de financiele markten beland bij een nieuw hoofdstuk, waar allesbehalve zekerheden kunnen worden afgegeven over de afloop. De tijd van ‘Bonds are forever’ lijkt nu toch echt voorbij, maar iedere betrokkene in deze scene zal voor zichzelf moeten bepalen waar grenzen worden overschreden en waar actie geboden is. Meer informatie treft u aan in het besloten deel van deze website, waarin u o.a. weer kennis kunt nemen van het weekrapport LOEF Timing, Trends & Tactics, waarin aandacht voor alle facetten die beleggers boeit.

Download het wekelijks researchrapport LOEF Timing, Trends & Tactics 9 september 2013LOEFTTT090913

Download het dagelijks rapport LOEF DE TECHNICIANtechnician090913