Explosieve charts

‘Keep your eye on the ball’ riepen mijn coaches vroeger altijd. Laat u zich niet afleiden door de bedrieglijke rust die de (aandelen)beurzen hoger zetten. De stilte voor de spreekwoordelijke storm heeft een potentieel explosief karakter. Alle ogen zijn gericht op het kruitvat in het Midden-Oosten, maar wat (voor beleggers) nog belangrijker is…niet wat ‘men’ denkt, maar hoe de ‘markt’ handelt (= uitvloeisel van de gedachten).

In Het Financieele Dagblad publiceerde LOEF gisteren een technische analyse omtrent de te verwachten ontwikkelingen in Brent Oil. Conclusie: ‘Brent Oil zal in prijs exploderen naar $ 145’. In het kader van ‘Keep your eye on the ball’ roept LOEF Technische Analyse op de ogen te richten op de charts van Brent Oil:

BRENT OIL april 2011 t/m 17 januari 2012

 

 

 

 

 

BRENT OIL maart 2012 t/m heden

 

 

 

 

 

Uitbraken uit symmetrische driehoeken op tweederde afstand van de basis naar de punt worden in de technische analyse betrouwbaar geacht als het gaat om richting te duiden.

Hoe liep de uitbraak af begin 2012? U ziet het hieronder….

 

 

 

 

 

Vaak…niet altijd…valt de prijs na een opwaartse uitbraak terug om de gebroken trendlijn te gebruiken als springplank voor verdere prijsstijgingen….

Bestudeer in dit verband de koersgrafiek ingezoomd 10 september – 14 januari 2013

 

 

 

 

 

De afloop na de terugtest begin dit jaar bleek een springplank….

 

 

 

 

 

Hoe ziet de actuele situatie (3 september om 10:30 uur)  in Brent Oil eruit?

 

 

 

 

 

Wat is nu de meest waarschijnlijke toekomstige richting voor Brent Oil in de komende dagen/weken/maanden ?

 

 

 

 

 

Een reminder voor de scepticus…

 

 

 

 

 

Tot slot treft u – in het kader van de getoonde explosieve koerspatronen – in het besloten deel van deze website nog een andere koersgrafiek aan die betrekking heeft op prijsbewegingen die iets te maken hebben met de actuele situatie in het Midden-Oosten. De reden…om u bondgenoot te maken van de technische analyse strekt verdere bewijsvoering tot overtuiging.

Overtuig uzelf en zie in de grafiek de significante aanwijzingen die alle ogen kunnen zien en alle vingers kunnen aanwijzen. Brand uzelf niet aan fantasie, maar focus op de feiten. Neem een proefabonnement…en bewijs uzelf een dienst om vooraf trends in een vroegtijdig stadium te herkennen.

Download dagelijks researchrapport LOEF DE TECHNICIAN 3 september 2013: technician030913

SPDR Middle East & Africa ETF….(tickersymbool GAF) vanaf 2009

 

 

 

 

 

De richting van een trend kunt u uiteraard proberen te bepalen door het (fundamentele) nieuws te volgen. De fundamentals bestaan uit macro- en bedrijfseconomische cijfers, politieke en geografische factoren, meteorologische zaken, religieuze opvattingen, demografische ontwikkelingen, etc. etc. …. de media doen uitgebreid verslag, maar probeer uit dit alles maar wijs te worden.

In de beurskoers komen alle vraag- en aanbodkrachten bij elkaar. De prijs is een momentopname van de consensus. De consensus in de aandelentracker GAF (zie boven) toont vertrouwen in de periode 2009 t/m 2010. Met ingang van 2011 ebt het vertrouwen weg en heeft de vraag minder haast om te kopen. Een dubbele top wordt gevormd. Daarna volgt de omslag en krijgt het aanbod gaandeweg de overhand. Lagere toppen zijn het gevolg. Nu is tijd een rekbaar begrip, dus het heeft zin om trends op kortetermijn te onderscheiden van trends op langetermijn. Daarom zijn trendlijnen langs bodems en trendlijnen langs toppen zo geweldig praktisch in het signaleren van trends en timingsmomenten. De lagere toppen in 2011 en 2012 illustreren een wegzakkend vertrouwen. In het afgelopen halfjaar is dit proces goed zichtbaar.

CONCLUSIE: beleggers in aandelen van het bedrijfsleven in het Midden-Oosten maken een terugtrekkende beweging. U hoeft hiervoor niet het nieuws te volgen. De koersgrafiek is voldoende.