Oliecrisis 2013 – 2014

Bangmakerij? Persbureau Thomson Reuters berichtte vanochtend: “Oil prices surged on Wednesday, with Brent pushing above $ 117 and the U.S. benchmark soaring to its highest in more than two years, amid worries a possible military strike against Syria may raise tensions in the Middle East”.

Het gedrag van beleggers op de financiele markten is vooral anticiperend van aard. Op basis van de laatst bekende inzichten worden inschattingen gemaakt van wat de toekomst in petto heeft. Beurskoersen plegen daarom vaak op de feiten – en daarmee de nieuwsberichten – vooruit te lopen. Studie van historisch marktgedrag is als het analyseren van een voetafdruk van de massapychologie. De sporen die zij achterlaat geven de recherche aanwijzingen in welke richting gezocht moet worden om openstaande vragen te beantwoorden.

In dit kader kan een terugblik op de publicatie van 16 juni jl. op deze website u op het goede spoor brengen (denkt LOEF Technische Analyse).

 

 

 

 

 

 

 

Andere publicaties – te downloaden via het besloten deel van deze website – geven u nadere informatie over de koersontwikkelingen van bijvoorbeeld trackers op ‘Gasoline’ en andere waarnemingen waarover twee maanden geleden al werd geschreven. Laat u zich a.u.b. niet (meer) verrassen door de actuele nieuwsberichten, maar probeer het nieuws voor te zijn. Dat is de opdracht. Nu nog even registreren voor een proefabonnement en u heeft dan wellicht geen ‘crisis’ meer.

Download rapport LOEF DE TECHNICIAN 28 augustus 2013: technician280813