Sell in May? …check de feiten

Afgelopen week werden abonnees geattendeerd op een interessante tijdrelatie die in de AEX-index deze weken van grote invloed kan zijn op de rest van het jaar (en daarna). Soms lijkt het wel of de natuur de mens (lees: beleggers) een bepaalde kant op dwingt zonder dat we het in de gaten hebben. Alleen als we af en toe stilstaan, luisteren en om ons heen kijken…dan valt het spreekwoordelijke kwartje.

Neem bijvoorbeeld de update van 12 april jl.

 

 

 

In dezelfde periode werd een Fibonacci-slide getoond tijdens een symposium van de HCC:

 

 

 

 

 

 

 

 

Fibonacci-ratio’s in de S&P 500 index dwongen rekening te houden met een draaimoment in de aandelenkoersen. Dat draaimoment kwam een maand later op 22 mei toen de media berichtte dat Nederland weer ging beleggen. Op datzelfde moment werd bekend hoe de Amerikaanse Federal Reserve (Stelsel van Centrale Banken) dacht over het te voeren monetaire beleid en de stimuleringsmaatregelen. Zoals u uit het koersverloop van de iShares genoteerd in euro’s hieronder kunt afleiden kwam het daarna niet meer goed.

Koersverloop regionale iShares in euro’s vanaf 20 mei 2013

 

 

 

 

 

Sell in May bleek achteraf zo gek nog niet. Sommigen denken dat het een kwestie van tijd is dat er nieuwe hoogtepunten worden bereikt. Als u wilt weten hoe LOEF Technische Analyse hierover denkt dat kunt u  Het Financieele Dagblad vandaag kopen en ongelukspagina 13 raadplegen. De column zal zeker tot de verbeelding spreken.

Maar u kunt natuurlijk ook een (proef)abonnement nemen en meer in detail vernemen wat u anders pas maanden later ervaart. Op dat laatste wilt u toch niet wachten? Zojuist is de nieuwe wekelijke publicatie LOEF Timing, Trends & Tactics gepubliceerd met deze week 19 pagina’s aan beleggingsresearch, koersgrafieken, trendoverzichten etc. etc.

Download rapport LOEF Timing, Trends & Tactics 19 augustus 2013: LOEFTTT190813

Download rapport LOEF DE TECHNICIAN 19 augustus 2013: technician190813