De stier en de analist

De aanhef zou zo maar de titel kunnen zijn van een sprookjesverhaal voor kinderen. De stier neemt de stierenvechter op de horens. De stierenvechter is in dit geval Edward Loef en getuige de afbeelding ziet het er voor hem niet goed uit. Daarentegen kunnen de bulls in de aandelenarena juichen. De vraag is alleen…eindigt dit verhaal als een fabeltje of niet?

In het besloten deel van de website kunt u het wekelijkse rapport LOEF Timing, Trends & Tactics downloaden. Hierin treft u voldoende informatie aan om niet in alle sprookjes te geloven die in de media de ronde doen. Daarentegen staat LOEF Technische Analyse op het standpunt altijd een ‘open mind’ te houden voor scenario’s die een onverwachte wending aan het verhaal kunnen geven. Kijk in dit verband naar de koersontwikkeling van de Spaanse IBEX-35 en bijhorende volumes:

IBEX-35 index vanaf 2009 op weekbasis

 

 

 

 

 

‘Volume is the weapon of the bull’ zegt het technische analyse handboek. De rally in de Spaanse IBEX-35 index vanaf het dieptepunt dit jaar in juni gaat vergezeld met afnemende volumes. Conclusie: de Spaanse stier raakt vermoeid. Toch is het wel interessant om te zien wat de actuele situatie toont en het technisch beeld in 2004 (zie onder)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De grafiek bovenin toont het wankelende stierengedrag in 2004 en onderin zien we het stierengedrag dit jaar op de Spaanse beurs. De licht dalende zwarte lijn is de IBEX-35 index voorbij en thans wordt geflirt met de horizontale weerstand (de Spaanse IBEX-35 sloot maandag licht lager). De ‘overbought’-waardering in de RSI maakt een verdere opmars niet waarschijnlijk. Maar let op…

IBEX-35 vanaf 2000…een omgekeerd (H)oofd(S)chouderpatroon!

 

 

 

 

 

Doordat de stier de technisch analist ondersteboven werpt ziet LOEF ineens een omgekeerd (H)oofd(S)chouderpatroon in de IBEX-35 index verschijnen met alle bullish kenmerken die hierbij horen (zie afloop 2004). In de nabije toekomst zal blijken hoe het verhaal tussen LOEF Technische Analyse en de Spaanse stier afloopt.

Download wekelijks rapport LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS 12 augustus 2013: LOEFTTT120813