AEX op ‘record’

28 oktober 1997: crashbodem AEX 379,27. 8 oktober 1998: crashbodem AEX 375,58. 21 september 2001: crashbodem AEX 378,36 (intraday low). 16 juli 2008: tijdelijke bodem AEX 374,09 (intraday low). 18 februari 2011: AEX 374,19 (top).  28 mei 2013: AEX 373,31 (intraday high). 2 augustus 2013: AEX 374,12 (intraday hoogste koers 2013 / test top 2011).

En dan vandaag…AEX sluit op 372,52

 

 

 

 

 

 

 

 

De openingskoers en sluitingskoers van maandag 5 augustus lagen ingeklemd tussen de openingskoers en slotkoers van vrijdag 2 augustus jl. Dankzij de hogere slotkoers is de hoogste koers dit jaar nieuws. Het echte nieuws leest u echter niet op teletekst, maar in het weekblad THE ECONOMIST van 27 juli jl., waarin melding wordt gemaakt van de verplichtingen die verschillende Amerikaanse staten zijn aangegaan ten behoeve van de gepensioneerden en waarbij de Griekse schuldenproblematiek in bedragen slechts kinderspel is. In een omslagartikel wordt gesproken over The Unsteady States of America. “It is not just Detroit”.  (U weet deze stad heeft faillissement aangevraagd). ‘American cities and states must promise less of face disaster‘, zo meldt het tijdschrift over de financiele situatie. “Pensioners are pushing many cities and states towards financial crisis“.

Wie gaat dat betalen? Wie dan leeft, wie dan zorgt?

“In this business you can be guaranteed to look like an idiot in the short-term before you have a chance of looking competent in the long-term”…tenminste, als je beseft dat het besluit van vandaag misschien beter kan afwijken van het prikkelende ‘nieuws’ op teletekst.

De wekelijkse publicatie LOEF Timing, Trends & Tactics maakt u attent op de trends die iets verder gaan dan de waan van de dag. Het is goed (volgens LOEF) om afstand te nemen van de gekte op dagbasis en iets verder te kijken dan een paar uur of dagen. De AEX noteert nu even hoog als 16 jaar geleden. Heeft u ook een beleggingshypotheek? Op de lange termijn gaan de koersen immers toch altijd omhoog? Klopt, maar ken uzelf en vraagt u zichzelf af hoelang u nog het geduld kunt en wilt(!) bewaren om beloond te worden voor de toegenomen volatiliteit ter beurze sinds het uitbreken van de Azie-crisis in 1997.

Het rapport LOEF Timing, Trends & Tactics kunt u downloaden door in te loggen in het besloten deel van deze website. Er is niet veel fantasie voor nodig om uit te roepen ‘AGAIN?’….

Download rapport LOEF Timing, Trends & Tactics 5 augustus 2013 (o.b.v. weekslotkoersen): LOEFTTT050813

De eerstvolgende publicatie van LOEF DE TECHNICIAN verschijnt op dinsdag 6 augustus 2013