Luchtkastelen?

Het is acht jaar geleden dat de technisch analist werkzaam bij Effectenbank Stroeve in de nieuwsbrief ‘Bulls, Bears & Shares’ waarschuwde voor de overspannen Amerikaanse woningmarkt. De vraag was niet of er aan de stormachtige ontwikkeling in de S&P 500 Homebuilding index een einde zou komen, maar vooral ook hoe? Het rapport kunt hieronder downloaden.

Download rapport Effectenbank Stroeve d.d. 29 augustus 2005: MT290805

Gisteren werd bekend dat de S&P/Case Shiller-index het hoogste groeitempo heeft bereikt sinds 2006. De prijzen van Amerikaanse huizen zijn in mei met 2,4% gestegen (= stijging van 12,2% op jaarbasis). Of er nu weer sprake is van het bouwen van luchtkastelen is de vraag. Het Financieele Dagblad meldde hedenochtend: “Het huizencijfer is een teken dat de Amerikaanse economie met een opleving bezig is”.

Interessant is de publicatie van Effectenbank Stroeve d.d. 22 september 2005: MT220905

In de publicatie van 22 september 2005 werd een grafiek getoond van ‘iShares DJ US Real Estate Index Fund’ (zie onder).

 

 

 

 

 

 

 

 

iShares DJ US Real Estate Index Fund actueel….

 

 

 

 

 

Is de sterke stijging van de huizenprijzen in de V.S. nu een goed of slecht teken (na bestudering van bovengenoemde tracker)?

Volgens de hieronder geraadpleegde koersgrafiek op maandbasis kan ‘iShares DJ US Real Estate Index Fund’ nog wel verder omhoog….

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar in het besloten deel van deze website treft u informatie aan, die op tegendeel lijkt te wijzen. Het is daarom een goed idee om volledig op de hoogte te zijn van wat er gebeurd en hoe u het vertrouwen van de beleggers in de Amerikaanse homebuilders kunt beoordelen. U krijgt geen visie, maar pure feiten te zien…

Download rapport LOEF DE TECHNICIAN 31 juli 2013technician310713

Met dank aan de website van ‘marketwatch’….de drie bekendste aandelen van Amerikaanse huizenbouwers zakken door hun fundering…

 

 

 

 

 

 

 

 

SPDR S&P Homebuilders ETF vanaf 2008 + RSI (op maandbasis) + relatieve sterkte versus SPDR S&P 500 ETF

 

 

 

 

 

SPDR S&P 500 Homebuilders ETF vanaf 2006 + RSI (op weekbasis) + relatieve sterkte versus SPDR S&P 500 ETF

 

 

 

 

 

In LOEF DE TECHNICIAN kunt u vandaag kennis nemen van de technische conditie van de S&P 500 index. De Amerikaanse huizenbouwers (ETF’s) ruilen een fase van maandenlange outperformance in voor underperformance. De FED heeft er alles aan gedaan om de economie lucht te geven, maar deze lucht levert zo te zien onvoldoende veerkracht op in het luchtkastelenspringkussen.