Grondstoffen uit de rails…

In deze column ziet u het koersverloop afgebeeld van iShares S&P GSCI Commodity-Indexed Trust. Positief aan de koersgrafiek is de recente opleving vanaf een stijgende steunlijn getrokken vanaf het dieptepunt in 2009. Negatief is de dalende weerstandlijn getrokken langs de toppen vanaf 2011. Welk spoor zal de grondstoffenindex prefereren?

In de wekelijkse publicatie LOEF Timing, Trends & Tactics ziet u waar de kansen en bedreigingen liggen. Vorige week opende de grondstoffentracker op $ 33,51 boven de hoogste koersnotering van de week ervoor, maar vrijdag sloot de grondstoffentracker (tickersymbool GSG) onder de laagste koers van de voorgaande week. Deze ‘engulfing bear’ werpt haar schaduw vooruit voor wat betreft het koersverloop in de komende weken.

 

 

 

 

 

Nu is ‘grondstoffen’ een verzamelterm, dus het lijkt zinvol om te kijken wat de trendstatus is van verschillende grondstoffengerelateerde trackers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De status van de trend wordt bepaald op basis van de beurskoers in relatie tot de afgeleide 4-weeks en 24-weeks gemiddelden van USD-genoteerde trackers. De beurskoersen van in euro’s genoteerde grondstoffentrackers noteerden afgelopen vrijdag overwegend onder hun 24-weeks gemiddelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ‘engulfing bear’  en de trendstatus van de grondstoffentrackers kunnen u op het spoor brengen van een trend in ontwikkeling. Meer informatie leest u in het besloten deel van deze website waar zojuist het wekelijkse rapport LOEF Timing, Trends & Tactics weer is te downloaden.

Download rapport LOEF Timing, Trends & Tactics 29 juli 2013: LOEFTTT290713