Ondanks positieve kwartaalresultaten

William Shakespeare zei ooit: “Nothing is good or bad, but thinking makes it so”. Dit citaat moet u maar in het achterhoofd houden wanneer u vandaag in Het Financieele Dagblad leest “Beleggers in mineur ondanks positieve kwartaalresultaten“. Degelijke krantenkoppen doen LOEF denken aan “buy the rumor, sell the fact’ (ofwel ‘het bezit van de zaak is het einde van het vermaak’).

LOEF heeft het niet over de cijfers van Caterpillar, die een omzetdaling meldde en winstdaling van 43% in het tweede kwartaal. Het bedrijf verlaagde de prognoses opnieuw. Het aandeel sloot 2,4% lager. Begrijpelijk.

De winst en omzet van Boeing steeg fors en de resultaten ‘waren beter dan analisten hadden verwacht’. Boeing verhoogde de omzetverwachtingen….het aandeel verloor bijna 0,8%. PepsiCo boekte een hogere omzet en meer winst en toch sloot het aandeel lager. Wanneer goed nieuws niet wordt beloond met koersstijgingen, wat duwt de beurskoersen dan nog verder omhoog?

LOEF Technische Analyse weet niet beter dat alle informatie (zie citaat gisteren in de column van R. Edwards) in de beurskoersen zit verdisconteerd. Zoekt u nog een ‘short’-kandidaat, kijk dan even naar de koersgrafiek van Boeing.

 

 

 

 

 

Omdat het lezen van krantenkoppen op een subjectieve manier kan worden vertaald kan het zinvol zijn om een ‘reality-check’ te doen door vooraf bepaalde criteria toe te passen. Dan blijken de recente candles in de koersgrafiek van Boeing op weekbasis al enige tijd geel te kleuren ten teken van een overdrijvingsfase. Aanvullende regels waarschuwen wanneer deze overdrijving een reactie kan verwachten. Dit is nu bij het aandeel Boeing het geval. Vergelijkbare situaties in het verleden leverden correctie bewegingen op. Nu het aandeel is gestegen naar het ijle koersniveau uit 2007 kunt u zich afvragen wat het betekent als het FD schrijft ‘ondanks positieve kwartaalresultaten……

In het besloten deel van deze website kunt u het dagelijkse rapport LOEF DE TECHNICIAN downloaden. Neem een proefabonnement en maak voortaan het onderscheid…..

Download LOEF DE TECHNICIAN 25 juli 2013: technician250713