CAT update 3 juli 2013

Een citaat uit het boek ‘Technical Analysis of Stock Trends’ van Robert Edwards en John Magee uit 1948: “The market, in the person of all of the investing public, interprets and evaluates everything, good or bad, that can be known, guessed, or inferred about the appreciation or depreciation of a stock“.

In de beurskoers zit alle informatie die we nodig hebben. Op basis van historische koerspatronen zou daarom iets zinnigs gezegd kunnen worden over de toekomst, omdat het menselijk gedrag achter vraag en aanbod door de tijd heen niet veranderd. De oorzaak zit ‘m niet in het fundamentele nieuws, maar in onze reacties op datgene wat we kunnen weten.

Op 3 juli jl. werd in een column aandacht gevraagd voor het koersverloop van het Amerikaanse Caterpillar.

 

 

 

 

 

Op 3 juli jl. noteerde het aandeel Caterpillar met een slotnotering op $ 81,85 fractioneel boven de neklijn van een (H)oofd(S)choudercontinuatiepatroon. Hierna is het aandeel hersteld naar $ 89 op 17 juli, maar met bovengemiddelde omzetten sloot CAT op $ 86,67 en nu wordt het spannend….

 

 

 

 

Het koerspatroon in CAT suggereert een situatie die sterk doet denken aan het koersverloop van het aandeel IMTECH eind januari (zie onder).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een belegger hoeft dus niet verder meer te graven om bewijs te vergaren omtrent het meest waarschijnlijke koersverloop in het aandeel Caterpiller in de komende tijd.