Vooruitkijken met vertrouwen

Gisteren verscheen op het beursinformatiescherm het volgende bericht: “German ZEW index unexpectedly drops in July“. De consensus voorspellingen volgens Reuters gingen uit van een stijging van 38.5 naar 39.6. Het economisch sentiment viel volgens de peilingen echter terug naar 36.3.

De Duitse ZEW econoom Frieder Mokinski vertelde dat financiele marktexperts “were sticking to their overall positive forecast for the German economy. This illustrates their confidence in the robustness of the German economy despite the rather weak figures concerning industrial production and foreign trade released recently“.

Durft u nog vooruit te kijken of blikt u liever achterom? Technisch analisten bestuderen het verleden om de toekomst te begrijpen. Wat best interessant is in dit verband is hoe men in Duitsland volgens peilingen aankijkt tegen de beleggingsfilosofie van de technische analyse. In de volgende link kunt u een rapport downloaden dat in april 2011 door ZEW is gepubliceerd: ZEW Finanzmarktreport april 2011

Wanneer u nu wilt weten of de technische analyse serieus wordt gebruikt (of niet), dat kunt u lezen in het rapport LOEF DE TECHNICIAN, dat zojuist in het besloten deel is gepubliceerd en onder haar abonnees is verspreid. Dit rapport geeft u hopelijk inzicht hoe het gesteld is met het Duitse vertrouwen en wat u met eigen ogen kunt zien in de DAX (waar sommigen uit nochalance helaas negeren).

Downloadlink rapport LOEF DE TECHNICIAN 17 juli 2013technician170713

I.v.m. externe werkzaamheden update vervolg vanavond laat.