De doodlopende weg

In a bull market you don’t need analysts and in a bear market you don’t want them” (…to hear). In een opgaande cyclus heb je geen beursanalisten nodig. De vloedbeweging lift alle bootjes. Maar bij de terugtrekkende beweging wordt het lastiger om nog op het droge te komen. Wie zich in de golven van de beurskoersen springt, let op de tekenen van vloed en eb. Raadpleeg dit weekend aan zee de strandwacht.

Een ingezonden bericht afgelopen donderdag luidde: ‘telkens val je weer terug op je oude hobby met negatieve conclusies. Daar word ik op den duur moe van’. Loef Technische Analyse beaamt volmondig dat het voorspellen van goed weer met meer gejuich zal worden ontvangen dan de man die zich voor de buien uit op een zonovergoten strand zich meldt met de paraplukar. Het zij zo.

Op 24 mei 2007 voorspelde Edward Loef op basis van het bestuderen van de golfstructuren en stringent toepassen van technische analyse methodieken bij private bank Theodoor Gilissen Bankiers ‘de laatste golfbewging’ in de AEX richting koersdoel 555. Zie illustratie en download het rapport: AEX240507

Snapshot uit DE AEX TECHNICIAN 24 mei 2007

 

 

 

 

 
De AEX noteerde destijds een indexstand op 541,61 en bleek in de maanden daarna nog een weg af te leggen naar uiteindelijk een hoogtepunt op 563,98. Om bij het strand en de golven op zee te blijven is het interessant om te zien wat er twee maanden later werd gepubliceerd bij een AEX-notering op 558,95.

 

 

 

 

 

Het onderscheid tussen de grote golfbewegingen op zee, eb en vloed en de rimpelingen staat helaas niet bij iedereen helder op het netvlies. Het maakt LOEF Technische Analyse niet uit of mensen bewust of onbewust zich in zee wagen, maar LOEF Technische Analyse trekt wel lijnen in het zand om erachter te komen of het springtij wordt of. De boodschap van dit verhaal: iedereen moet voor zichzelf maar beslissen of het de moeite waard is om een stijging van enkele procenten prioriteit te geven (lees: destijd een stijging van 541,61 naar koersdoel 555) of ervoor kiest te luisteren naar het opgeheven vingertje van de strandwacht die de grillen van de zee op z’n duimpje kent. U weet…de AEX steeg destijds verder dan het rapport op 24 mei 2007 voorspelde, maar u weet ook dat deze stijging totaal niet meer in verhouding stond tot de terugtrekkende beweging naar een indexstand op 195 in maart 2009 (= een daling van -64% ten opzichte van 541,61).

DENK IN SCENARIO’S EN PROBEER TE ANTICIPEREN, raadpleeg DE AEX TECHNICIAN 27 juli 2007, download rapport: AEX240707

Vandaag geeft Het Financieele Dagblad commentaar op de ‘historische zet’ van de Europese Centrale Bank: “De Federal Reserve probeert zijn ruime monetaire beleid vaarwel te zeggen, maar kan die exit nauwelijks vormgeven. De ECB dreigt zich in dezelfde situatie te manouvreren“. Het is een doodlopende weg en wegzwemmen in de Noordzee zal geen optie blijken te zijn. Maar dat leest/verneemt u in de komende twee jaar vanzelf.

In de wekelijkse technische analyses stuit LOEF Technische Analyse op een grafiek, waaruit iedereen kan aflezen hoe belangrijk het is om voor uzelf lijnen in het zand te trekken.

Deze update wordt in de loop van dit weekend verder afgemaakt. Hieronder treft u de trendstatus aan van de vijf belangrijkste asset-classes (aandelen, obligaties, vastgoed, grondstoffen en edele metalen) via de zeer liquide verhandelbare Exchange Traded Funds in de V.S.

 

 

 

De trendcycli zijn dalend voor alle asset classes. Goed om te weten wanneer u besluit om tegen de stroom in te gaan zwemmen. U hoeft niet naar de overkant van de oceaan te zwemmen om de conclusie te trekken of het eb of vloed is. Kijk maar naar de AMX-index

 

 

 

 

 

 

 

Wordt vervolgd….(zondagavond)