24 juli 2013 cijfers CAT

Het Amerikaanse cijferseizoen staat voor de deur. Wat vertellen de cijfers en wat verwachten de CFO’s en CEO’s in het Amerikaanse bedrijfsleven. Noteer 24 juli a.s. in uw agenda om te kijken wat er bij ‘Global economic bellwether Caterpillar’ anders is dan in het eerste kwartaal. Op 22 april van dit jaar meldden de financiele media ‘Q1 revenu and earnings fell short of analysts expactations.’

Het management van het vermaarde bedrijf in grondverzetmachines ‘also reduced its guidance for the year ‘ (bron: www.businessinsider.com). ‘Because CAT is so closely tied to the economy, it has unparalleled insight into what’s really going on’. Beleggers weten nu dat ze de verwachtingen omlaag moeten schroeven. Wat heeft dit nu met technische analyse te maken?

Alles, want alle informatie in de markt wordt verdisconteerd in de beurskoers. Maar omdat het aandeel zo nauw verweven is met het wel en wee van de economie is het dus interessant om een blik te werpen op de koersontwikkeling. Hierin kan de chartist heel stellig zijn. Hij ziet een (H)oofd(S)choudercontinuatiepatroon uit het boekje (zie onder).

Caterpillar vanaf december 2011 op weekbasis

 

 

 

 

 

…en de theorie omtrent het (H)oofd(S)chouderpatroon…

 

 

 

 

 

 

 

U weet nu dus wat u binnenkort kunt verwachten op basis van patroonherkenning. U weet ook wat De Financiele Telegraaf afgelopen zaterdag meldde:

 

 

“Koerspatronen kun je herkennen omdat deze zich in het verleden vaker hebben voorgedaan” (citaat Jeff Hochman in het interview over technische analyse en het zicht op de emoties van beleggers. Die emoties veranderen zelden en daarom herhalen die patronen zich¬†regelmatig. Wilt u nu zien wat de actuele status is van Caterpillar in een historische context, log dan even in of meldt u zich (alsnog) aan als (proef)abonnee. In het besloten deel van deze website ziet u wat de abonnees van LOEF Technische Analyse ook zien.

Caterpillar vanaf 2002

 

 

 

 

De trendbreuk in Caterpillar en objectieve MACD-parameter op weekbasis (zie grafiek) wijzen op een nog immer doorzettende zwakte. Deze zwakte kan gemakkelijk neerwaarts versnellen, zoals in 2008.

Op dit moment staat het zijn volgens de technische/kwantitatieve handelsmethode van LOEF Technische Analyse voor Caterpillar op dagbasis op ‘rood’.

 

 

 

 

 

Datzelfde geldt uiteraard op basis van wekelijkse slotkoersen:

 

 

 

 

 

Mocht u dus nog ‘short’kandidaten zoeken…..

EINDE BERICHT