What’s up George?

Terwijl bijna de hele financiele wereld aan de lippen hangt van Fed-president Ben Bernanke en wat de Federal Reserve gaat doen ‘als….’ (ook de Fed weet het niet), kijkt LOEF Technische Analyse liever naar de ‘trading systems of a market master’. Daarmee wordt gedoeld op de inzichten en ervaringen van (wijlen) George Lindsay, befaamd door het ‘Three Peaks and Domed House’-patroon.

Het technisch koerspatroon treft u hieronder aan:

 

 

 

 

 

De structuur van de ‘Three Peaks and Domed House’ werd in een Nederlands naslagwerk geschreven door Carlo Bogerd in de jaren tachtig ook wel ‘het huis met het torentje’ genoemd. Dit patroon werd in 2007 ook waargenomen in de Dow Jones Industrial Average (zie illustratie onder).

 

 

 

 

 

In plaats van ‘What’s up Ben?‘ doen beleggers er naar het oordeel van LOEF Technische Analyse verstandiger aan om Lindsay te raadplegen: ‘What’s up George?’

In het besloten deel van deze website wordt duidelijk waarom op dit moment beter gekeken kan worden naar koerspatronen dan geluisterd naar de Federal Reserve (omdat deze geen vat heeft op de beurskoersen).

 

iShares MSCI All Countries World ex-US ETF (tickersymbool VEU)

 

 

 

 

 

De gemiddelde omzetten in zijn tijdens de laatste rally naar de top afgenomen.

Op kwartaalbasis wijzen de afnemende omzetten in VEU dat de koopbereidheid afneemt.

 

 

 

 

 

De actuele situatie lijkt daarmee op het spiegelbeeld van de situatie begin 2009. De omvang van de handelsomzetten vertellen veel over de mate van vertrouwen in de markt.

CONCLUSIE: Wall Street maakt zich waarschijnlijk op voor een (milde) koerscorrectie om daarna een technische herstelpoging te ondernemen (zoals ook gezien in 2007). Of we daarna een herhaling gaan zien van de koersdalingen in de periode 2007 t/m 2009 is uiteraard omgeven met vele vraagtekens, echter…de periode t/m eind 2014 heeft de potentie in zich om meer dan aanvaardbare zwakte te laten zien.

DOWNLOAD researchrapport LOEF DE TECHNCIAN: technician200613

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DOW 30 stocks

 

 

 

 

 
Trendstatus Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Grondstoffenfutures

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Valutaparen

 

 

 

 

 

 

 

Tot slot nog graag aandacht voor bijgaand rapport d.d. 25 februari jl., waarin het ‘thee peaks & domed house’ werd besproken en de afloop achteraf meeviel. DOWNLOAD rapport LOEF DE TECHNICIAN 25-02-2013: technician250213