Licht in de duisternis

Kaarsen branden zichzelf op om licht te geven aan de mens‘. Waar de westerse traditionele technische analyse tijd nodig heeft om trendomkeer- en continuatiepatronen te herkennen, geven oude technieken uit het Verre Oosten al waardevolle informatie op basis van de openings- en slotkoers en hoogste en laagste koers van een handelsdag.

Twee voorbeelden:

AEX juli t/m oktober 2011

 

 

 

 

 

Op 23 september 2011 werd in de AEX een zgn. hamerpatroon gevormd (zie candlestick-patroon met de lange steel). Gedurende een overwegend negatieve handelssessie wisten de bulls de intraday koersdaling voor meer dan tweederde in te lopen. Een tegenaanval was ingezet.

AEX februari – medio maart 2013

 

 

 

 

 

Op 27 februari jl. werd wederom een bodem in de markt geslagen via het hamerpatroon. De steel is tweemaal zo lang dan het lichaam (= verschil tussen openings- en slotkoers). Het fundament om weer te gaan bouwen was getimmerd.

Kom zien wat de AEX-index gisteren liet zien en registreer u voor toegang tot het besloten deel (en doe uw voordeel ermee).

 

Hedenochtend werd in een rapport LOEF DE TECHNICIAN ingegaan op het hamerpatroon in de AEX. Dit rapport kunt u nu downloadentechnician120613

Trendstatus DJ Eurostoxx 50 index

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Europese DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Dow-30 aandelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Grondstoffen futures

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus valutaparen