Wijsheden van LOEF

In de jaren negentig was Edward Loef regelmatig gastdocent bij een bankinstelling om beleggingsadviseurs in opleiding in het zadel te hijsen. Als autodidact wist Loef niet beter hoe het was om de fundamentele theorie omtrent beleggingsadvisering te vertalen naar de dagelijkse praktijk, die Amerikaanse toptraders ook wel aanduiden als ‘School of Hard Knocks’.

Deze dagelijks publiekelijk toegankelijke column heeft in belangrijke mate dan ook een educatief karakter voor de doe-het-zelf belegger die op zoek is naar de ultieme wijsheid om op de beurs successen te boeken. Beleggers die op zoek zijn naar een professionele beheerder (omdat goed beleggen nu eenmaal topsport is!) doen er verstandig aan om even met LOEF contact op te nemen via mail@edwardloef.com (zie ook informatie rechts van deze column).

Nu snel naar de dagelijkse praktijk. Hieronder treft u informatie aan waar u wellicht uw voordeel mee kunt doen:

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Men moet eerst zichzelf kennen om verdere wijsheid te kunnen verwerven.

Wanneer u afgaat op de voorspellingen van anderen en dat gaat goed, dan is dat soms toe te schrijven aan meer geluk dan wijsheid. Het zou fijn zijn als u zelf een oordeel kunt vellen over de beslissingen die u neemt. Dat u voldoende kennis heeft opgedaan om ‘wijs’ om te gaan met de veranderingen in bijvoorbeeld de beurskoersen. Daarover gaat deze column.

Op 18 januari jl. konden beleggers in Nederland uit De Telegraaf het volgende ‘advies’ vernemen:

 

 

 

 

 

Waarom verdiende ASML volgens LOEF vertrouwen?

ASML Holding koersgrafiek bijgewerkt t/m 17 januari 2013

 

 

 

 

 

Antwoord: lager openen en fors hoger eindigen is een teken van kracht…en volgens de technische analyse neigt de geschiedenis zich te herhalen. Alle wijsheden ontstaan met het opdoen van ervaringen. De koersontwikkeling t/m 17 januari jl. werd door LOEF Technische Analyse vergeleken met een eerdere vergelijkbare situatie (zie onder) op 16 april 2008.

ASML Holding voorbeeld ‘reversal-bar’ 16 april 2008

 

 

 

 

 

Als docent in de ‘technische analyse’ heeft de chartist slechts drie wijsheden om op terug te vallen:

1) alle informatie zit in de koers

2) beurskoersen bewegen in trends

3) de geschiedenis herhaalt zich

Het zijn deze drie principes waarop een wijs beleggingsbeleid is te bouwen. Raadpleeg/bestudeer nu de geactualiseerde koersgrafiek:

ASML  Holding vanaf 2013 t/m 6 juni 2013

 

 

 

 

 

U ziet in de koersgrafiek van ASML Holding niet alleen de afloop van de analyse, maar de grootste uitdaging ligt niet links onderin de grafiek (want dat weten we nu), maar rechts bovenin. Hoe nu verder?…wat is nu wijsheid? Immers, vanmiddag worden in de VS weer belangrijke richtinggevende macr0-economische data bekend gemaakt en die zijn ook van invloed op de beurskoers van ASML Holding.

U leest het in de nieuwsbrief die in de loop van deze vrijdag (voor 14:00 uur) wordt verstuurd en welke u – na registratie (kost u als nieuwkomer of betalend abonnee niets) – kunt downloaden.

Aan de update/nieuwsbrief m.b.t. ASML Holding wordt thans gewerkt….

DOWNLOAD-link LOEF DE TECHNICIAN: technician070613

Trendstatus DJ Eurostoxx 50 index

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DOW-30 index

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendstatus S&P 500 sectoren

 

 

 

Trendstatus Grondstoffen futures

 

 

 

 

 

Trendstatus Valutaparen

 

 

 

 

 

 

EINDE BERICHT