Beleggerssteun

Wie op de beurs belegt wordt regelmatig geconfronteerd met dilemma’s. Veel beleggers/traders/speculanten op de beurs zijn eigenzinnig (en dat is goed!), maar soms er een moment dat een steuntje in de rug best welkom is. Bij wie kan de belegger te rade gaan? Waar krijgt u een antwoord of oplossing dat werkelijk waarde toevoegt?

Bezoekers van deze website worden uitgenodigd om via email mail@edwardloef.com te reageren.

In dit kader is het zinvol om kennis te nemen van het volgende:

Edward Loef heeft sinds 1985 een jarenlange ervaring en specialistische kennis opgebouwd met het vinden van antwoorden op beleggingsvraagstukken.  De ervaring van Loef op het terrein van beleggen is ‘all-round’, maar de expertise en focus ligt voornamelijk op het gebied van trendanalyses, timing en handelstactieken.

Hieronder volgt een samenvatting van enkele persoonlijke ervaringen van Edward Loef:

1) Technische Analyse als beleggingsfilosofie is vooral een kwestie van subjectieve beeldvorming aangescherpt door jarenlang intensieve toepassing,

2) Er bestaat niet iets (aanpak / techniek) wat altijd werkt onder alle (markt)omstandigheden,

3)  Kennisvergaring en jarenlange praktijkervaring is nodig om erachter te komen wat hiervoor is samengevat,

4) Dat leidt uiteindelijk tot het maken van een plan van aanpak dat het beste aansluit bij een gewenste / gekozen manier van werken,

5) Wat resteert is een ‘open mind’ en voortdurende bereidheid om te ‘blijven leren’, want…verandering is de enige constante.

Bij alles wat we doen op het gebied van beleggen ontstaan verschillen van inzichten. Diplomatiek vertaald weten veteranen op het gebied van trendanalyses te melden: ‘Technical Analysis is an Art, not Science’.

LOEF Technische Analyse reikt u graag de helpende hand toe via een persoonlijk contact, via email, telefoon of een kennismaking om uw vragen helpen te beantwoorden. Omdat verandering de enige constante is, heeft LOEF Technische Analyse een uitgesproken voorkeur om niet beurskoersen te voorspellen, maar beurskoersen te beheersen en … daarbij (statistisch bewezen) technieken te gebruiken op basis van een studie van het verleden (want dat is onze enige ervaringsbron) die werkelijk waarde toevoegen.

Naast dit publieke domein kunt u toegang krijgen tot het besloten domein

In het besloten deel van deze website – neem een proefabonnement – treft u trendoverzichten aan op basis van een methodiek, waardoor op basis van objectieve criteria de (relatieve) status van de trends wordt weergegeven. Deze methodiek (lees: een plan van aanpak) wordt door LOEF Technische Analyse toegepast om de persoonlijke visie van Edward Loef in de rol van chartist (= trends voorspellen) te bevestigen of juist ter discussie te stellen! De methodiek dient als een emotieloze navigator die niet alleen Edward Loef op de weg moet houden, maar ook voor u als bezoeker – of betalend abonnee – waardevolle aanwijzingen geeft om de kans om uw bestemming te bereiken (= realiseren koerswinst door te handelen in de richting van de trends). Een voorbeeld van een richtinggevend trendoverzicht treft u hieronder aan:

Beleggen op basis van de aanpak van LOEF Technische Analyse

 

 

 

 

 

TOELICHTING OP TRENDFASE OVERZICHT

De beurskoersen roteren als een klok van een stijgende fase naar een topvormingsproces om daarna in een dalende trend te belanden en vervolgens te bodemen. Daarna herhaalt de cyclus zich. Dit proces doet zich voor in alle asset-classes en hiervan afgeleide instrumenten. Het zijn deze instrumenten waarin u daadwerkelijk kunt investeren. Daarom toont het trendfase-overzicht hierboven de actuele status van de cyclus, waarin de afgeleide  ‘Exchange Traded Funds’ van verschillende beleggingscategorieen zich op basis van slotkoersen 31 mei 2013 bevinden. U ziet in een oogopslag welke waarden in een stijgende trend of dalende trend bewegen en welke waarden met verhoogde waakzaamheid gevolgd moeten worden, omdat deze zich in een topvormingsproces bevinden. U ziet ook direct welke waarde het best of slechtst heeft gepresteerd binnen de fase van desbetreffende cyclus. De afgelopen week was geen beste week voor beleggers met uitzondering van de Philadelphia Gold & Silver Sector Index die volledigheidshalve is opgenomen om de ‘edele metalen’ een plaats te geven.

Beleggerssteun

Het kan zijn dat u uw eigen weg gaat op basis van uw eigen belevingen en ervaringen. Een goed streven. Wenst u hierbij hulp, weet dan dat u gerust met Edward Loef contact kunt opnemen. Een alternatieve mogelijkheid is de informatie raadplegen afgebeeld in twee banners hiernaast (Vermogensbeheer op basis van Loef Technische Analyse en/of Loef TA Fund).

DOWNLOAD het wekelijkse rapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ 3 juni 2013 via de volgende downloadlink: LOEFTTT030613

 

Trendfase landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendfase sectoren Europa & VS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendfase grondstoffenfutures

 

 

 

 

 

 

 

Trendfase valutaparen

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL-20

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DOW-30

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus S&P 500 sectoren

 

 

 

 

Trendstatus grondstoffen futures

 

 

 

 

 

Trendstatus valutaparen