Toch twijfels…

Begin augustus 2007 werd door het weekblad The Economist nog in een omslagartikel gepleit voor een krapper beleid. De zou tijd zijn voor een gezonde ‘squeeze’, want het Amerikaanse bedrijfsleven zou voldoende veerkracht hebben. Wij weten nu achteraf hoe het gesteld was met de Amerikaanse economie. De vrees voor een herhaling dringt zich op.

De koerscorrectie in de aandelenmarkten na de speech van Ben Bernanke illustreert hoezeer de beleggers leunen op de stimuleringsmaatregelen van de Federal Reserve. Bernanke weet dat een te snelle afbouw van monetaire steunmaatregelen het economisch herstel kan schaden, maar hij heeft aangegeven dat bij een aantrekkende Amerikaanse arbeidsmarkt de steunmaatregelen zullen worden afgebouwd.  Daar schrikken beleggers van. Desalniettemin heeft Bernanke ook aangegeven dat “we could raise or lower our purchases going forward“, want “it will depend on the data“.

Kortom…ze hebben het bij de Federal Reserve niet in de hand en er is nog steeds aanhoudende twijfel over de “real and sustainable progress” in de arbeidsmarkt. Dit leidt ertoe dat er steeds meer zorgen worden geuit over de risico’s van een crash in de obligatiemarkt en … zo’n crash ook de aandelenbeleggers in Wall Street raakt … en het meest zorgelijke is misschien nog wel dat gerespecteerde hedgefundmanagers het vertrouwen in de Federal Reserve beginnen te verliezen. Meer informatie hierover leest u o.a. in de volgende links:

http://dealbook.nytimes.com/2013/05/15/dismissed-doubts-about-fed-monetary-policies-gain-some-credence/?ref=bensbernanke

http://www.nytimes.com/2013/05/10/opinion/krugman-bernanke-blower-of-bubbles.html?ref=bensbernanke&_r=0

Zijn de twijfels terecht…is de vrees voor een crash terecht…wees er niet zeker van en neem kennis van een uitspraak van Bertrand Russell:

 

 

 

 

 

 

Om het ‘probleem’ nog iets duidelijker op het netvlies te krijgen en/of uw eigen twijfels weg te nemen, download dan bijgaand researchrapport: technician240513special

U weet na het lezen van het researchrapport wat u te doen staat.

Downloadrapport LOEF DE TECHNICIAN 24 mei 2013: technician240513

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Trendstatus DOW-30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Stoxx 600 sectoren (Europa)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus S&P 500 sectoren (VS)

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Grondstoffenfutures

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Valutaparen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EINDE BERICHT