Vlucht in dollars

Vanochtend besteedt NOS teletekst een apart katern aan de economische cijfers die vertellen hoe we er in Europa voor staan. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wordt geciteerd: ‘recessie in Nederland houdt aan’ en het ‘aantal werklozen blijft stijgen’. Een nieuw record van 6430.000 mensen is in Nederland werkloos. De Duitse economie groeide in het eerste kwartaal met nog maar met 0,1%  (ten opzichte van 0,7% in het vierde kwartaal van 2012). In Frankrijk kromp de economie voor het tweede opeenvolgende kwartaal met 0,2%. Zowel de bestedingen als de bedrijfsinvesteringen namen af.

Afgelopen zaterdag meldde De Financiele Telegraaf dat in het Verenigde Koninkrijk zich een armoede-explosie voordoet. Een op de vijf gezinnen moet geld lenen voor eten. In de Verenigde Staten trok de banengroei in april sterker aan dan verwacht, terwijl deAmerikaanse werkloosheid daalde. Het fundamentele nieuws trekt z’n sporen in de valutamarkt:

GBP/USD vanaf 2009

 

 

 

 

Een vlagformatie komt vaak voor halverwege een trendmatige beweging. U weet nu wat u op basis. van de neerwaartse uitbraak uit het vlagpatroon in de GBP/USD-wisselkoers kunt verwachten voor het Britse pond. U krijgt ook een donkerbruin vermoeden wat dit betekent voor de euro ten opzichte van de US dollar (zie onder).

EUR/USD vanaf juli 2012

 

 

 

 

Op basis van het (H)oofd(S)chouderpatroon zijn bij een doorbraak van de (gele) neklijn (< $ 1,28) met een 80% aan zekerheidgrenzende waarschijnlijkheid prognoses af te geven wat dit betekent voor het verdere koersverloop van de euro in de loop van dit jaar (volgens de TA-theorie). Boven $ 1,30 wordt voornoemd percentage minder groot.

Hoe consistent is deze analyse? In het Financieele Dagblad van 29 april jl. kon u lezen hoe u het negatieve nieuws in uw voordeel kunt beslechten. Wilt u een update? Bezoek dan het besloten deel van deze site en neem kennis van de technische analyse van twee weken geleden en zie met eigen ogen waar u uw voordeel mee kunt doen. Registreren kost u niets, dus zie wat (FD)-abonnees al eerder vernamen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan deze update wordt gewerkt….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

US Dollar index op uurbasis (om 14:00 uur)

 

 

 

 

Hieronder volgt de update voor de lange termijn

 

 

 

 

De vraag naar Amerikaanse dollars neemt toe…of is het een vlucht in US dollars? Wordt vervolgd….