Bull run

De AEX sloot op Hemelvaartsdag op 359,20 en vestigde daarmee een nieuw recordstand dit jaar. In de financiele pers lezen we dat beleggers hun heil steeds meer in aandelen zoeken. Gisteren kwam als gevolg van winstnemingen op Wall Street een voorlopig einde aan de recordreeks, maar handelaren verwachten dat de weg snel weer omhoog wordt gevonden (bron: De Financiele Telegraaf).

Volgens de klassieke DOW Theorie is de positieve visie van de beurshandelaren terecht. Wanneer zowel de Dow Jones Industrial Average als de Dow Jones Transportation (hieronder in het rood geprojecteerd) gezamenlijk nieuwe hoogtepunten bereiken boven vorige koerstoppen, dan is dit een signaal van (toenemend) vertrouwen onder beleggers. Aangezien beurskoersen doorgaans op het economische nieuws vooruitlopen, mogen in de komende tijd gunstiger berichten omtrent de (Amerikaanse) economische ontwikkelingen worden verwacht.

Dow Jones Industrial + Transportation Average vanaf 2007

 

 

 

 

Een update deze week afkomstig van de Amerikaanse Stock Traders Almanac omtrent een historisch koersprojectie voor de Dow Jones Industrial Average levert volgens de gehanteerde historische statistieken een dramatisch ander beeld op. Volgens de projecties (die in de afgelopen twee jaar opmerkelijk juist bleken) wordt de indruk gewekt dat deze stierenmarkt eerst nog een nieuwe koersdaling te wachten staat. En dat moment komt erg dichtbij of is nu al aanwezig. Meer informatie treft u aan in het besloten deel.

Wat wij allen ook vinden omtrent de toekomstige koersontwikkelingen, wij allen hebben geen vat op de uitkomst. De markt kent ons niet en luistert al helemaal niet naar ons commentaar en onze analyses. En als een uitspraak van een alom gerespecteerde analist of een researchrapport van een toonaangevend (effecten)huis toch effect sorteert in de beurskoersen, dan is dat veelal slechts zeer kortstondig omdat in de niet aflatende stroom van berichten en gebeurtenissen beleggers worden geprikkeld door nieuwe inzichten.

CONCLUSIE

Neem gerust kennis van de informatie die u ter beschikking staat of wordt gesteld, maar volg a.u.b. de tip afgegeven op een seminar die eerder deze week op 7 mei jl. werd georganiseerd door RBS in samenwerking met IEX:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het besloten deel treft u de trendstatus en (relatieve) koop- en verkoopsignalen aan gebaseerd op vooraf vastgelegde criteria voor het herkennen van de verschillende trendfasen en daarbij horende tactieken:

 

Hieronder treft u de update aan afkomstig van Hirsch Stock Traders Almanac deze week:

 

 

 

 

 

 

 

 

In de iShares MSCI All Countries World Index werd het volgende ‘sell greed’-signaal opgepikt:

 

 

 

 

Hoewel de trends in de aandelenmarkten wereldwijd positief zijn, worden momenteel ook condities gemeten in de onderliggende trendindicatoren (niet getoond) die wijzen op teveel hebzucht. Gelet op de koersnotering van de iShares MSCI All Countries World Index aan de bovenkant van een stijgend trendkanaal is het verstandig om voor uzelf de stop loss grenzen onder hausseposities strakker aan te trekken als u zeer aktief bent op de beurs. Lange termijn beleggers hoeven zich niet al teveel zorgen te maken zolang het stijgende trendkanaal niet aan de onderkant wordt verlaten. Lange termijn beleggers zijn dus bereid om de beurskoersen in hun bewegingsvrijheid enige marge te geven om de opgaande trend na een consolidatie/correctie te laten hervatten. Duidelijk moge zijn dat een correctie onder het dieptepunt van maart ernstige consequenties kan hebben gelet op het historisch werk van Hirsch. Maar in dat geval zal de methode LOEF automatisch ook de verandering signaleren.

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL-20

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Dow-30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Europese DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Amerikaanse S&P 500 sectoren

 

 

 

 

Trendstatus Grondstoffenfutures

 

 

 

 

 

 

EINDE BERICHT

 

Trendstatus Valutaparen