Hollandse toppicks

Afgelopen dinsdagavond organiseerde RBS in samenwerking met IEX een informatieavond over Hollandse aandelen. Twee technisch analisten (LOEF en Nico Bakker) en twee fundamenteel analisten (Corne van Zeijl en Jos Versteeg) kregen in 15 minuten de gelegenheid om een drietal favoriete Nederlandse aandelen onder het voetlicht te brengen. Hieronder volgt een samenvatting van de drie genoemde aandelen:

 

 

 

 

 

 

 

De organisatie vroeg de analisten ook om een (tegeltjes)wijsheid. Deze wijsheden luiden als volgt:

Corne van Zeijl: ‘probeer contrair te denken, want als je denkt zoals iedereen denkt zal je niet extra beloond worden’

Jos Versteeg: ‘beleg uitsluitend in waarden die je kent’

Nico Bakker: ‘Koop/verkoop na een technisch signaal, niet ervoor….’

Edward Loef: ‘Plan a trade and trade a plan’

Het aandeel SBM Offshore bleek bij de drie collega-analisten tot de drie toppicks te behoren.

In het dagelijkse trendoverzicht van AEX-aandelen (zie besloten deel van deze website) werd gisteren een relatief koopsignaal in het aandeel SBM Offshore afgegeven. Dit technisch koopsignaal ondersteunt de positieve visies van de collega’s omtrent het aandeel SBM Offshore.

SBM Offshore vanaf 2011 + relatieve sterkte histogram (start outperformance t.o.v. AEX-index).

 

 

 

 

Het aandeel SBM Offshore bevindt zich in een stijgende trend en signaleert onderhuids aantrekkende relatieve sterkte ten opzichte van de AEX.

De tip van LOEF op het webinar luidde in het kader van ‘Plan a trade and trade a plan’ als volgt:

 

 

 

 

 

 

Handelen in de richting van de trend is aan te bevelen. Om een advies van Nico Bakker op het RBS/IEX-seminar te herhalen: ‘als u straks in de Ardennen gaan kanovaren, roei dan met de stroom mee want ertegen in roeien kost extra energie en u schiet geen meter op’.

Als u de AEX de loef wilt afsteken, omdat u de ambitie heeft beter te presteren dan het marktgemiddelde dan zult u selectief moeten zijn in het maken van beleggingskeuzes. Focus daarom op waarden die – gelet op de stijgende trend in de AEX op dit moment – ook in een stijgende trend bewegen, maar die relatief sterker presteren. In het besloten deel treft u verschillende grafieken aan van Hollandse aandelen die op dit moment aan dat criterium voldoen.

Aan deze update wordt thans gewerkt….

Download link rapport LOEF Timing, Trends & Tactics (opgesteld o.b.v. slotkoersen vorige week): LOEFTTT070513

Download link rapport LOEF DE TECHNCIAN (opgesteld o.b.v. slotkoersen woensdag 8 mei jl.): technician090513

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

AEGON (koopsignaal) en sinds 10 dagen outperformer t.o.v. AEX

 

 

 

 

U ziet in de koersgrafiek van AEGON dat het 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde noteert. De trend is stijgend. Beide gemiddelden stijgen ook. In die situatie is kopen op momenten van zwakte een trendvolgende tactiek. Een ‘buy & hold’-signaal (= koopsignaal) werd geactiveerd als gevolg van de prijsbeweging gisteren. Het intraday low bleek gisteren de laagste handelsniveaus van de afgelopen vijf handelsdagen te bereiken. Een dergelijke conditie in samenhang met de stijgende gemiddelden biedt aantrekkelijke instapkansen. Als dan ook nog blijkt dat in relatieve zin het histogram wijst op een fase van outperformance, dan is het aandeel een ‘toppick’.

ASML Holding vanaf 2012 + relatieve sterkte versus AEX (sinds 20 handelsdagen)

 

 

 

 

Randstad Holding…sinds 9 dagen outperformance

 

 

 

 

Met behulp van beslisregels kunt u ervoor zorgen dat uw samenstelling van Nederlandse aandelen  er fris en fruitig blijft uitzien.

LOEF Technische Analyse zal naar aanleiding van de recente verbeterde conditie in de AEX de modelportefeuille weer actief gaan onderhouden. Later vandaag volgt een update.

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

 

In het rijtje van aandelen uit de AMX die in een kortetermijn en langetermijn positieve trend bewegen en de AMX(!) outperformen bevinden zich de volgende aandelen: BAM, Delta Lloyd, Eurocommercial Prop., TKH Group, Unit4 Agresso en het aandeel Wessanen.

BAM..breekt uit….

 

 

 

 

Delta Lloyd…de (roze) relatieve sterktelijn bevestigt de outperformance t.o.v. AMX-index

 

 

 

 

Eurocommercial…een outperformer (…volledigheidshalve…internationaal vastgoed raakt momenteel in de opwaartse overdrijvingsfase).

 

 

 

 

TKH Group

 

 

 

 

Unit4 Agresso

 

 

 

 

Wessanen

 

 

 

 

Aan deze update wordt thans gewerkt….

Trendstatus BEL-20

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendstatus S&P 500 sectoren

 

 

 

 

Trendstatus landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus grondstoffenfutures