Barron’s Dow 16000

De beren op Wall Street en op het Damrak moeten rennen voor hun leven. De bulls duwden de S&P 500 index weer tot boven het intraday hoogtepunt uit 2007, waardoor opnieuw een opwaartse uitbraakpoging wordt gewaagd. De Financiele Telegraaf meldt vandaag naar aanleiding van de explosieve stijging in de AEX (+2,7%) ‘Euforie op Damrak’. Beleggers slaan vooral financiele waarden in.

Ook het Amerikaanse beleggersweekblad BARRONS toont deze week een zeer bullish coverstory met voor de Dow Jones Industrial Average een koersdoel van 16.000. Het percentage optimisten onder beursexperts bedraagt 74% en daarmee is de stemming nog optimistischer dan aan het einde van de grote hausse in 1999 of het midden van het afgelopen decennium.

 

In de wetenschap dat in het eerste kwartaal van dit jaar sprake was van de op-een-na-hoogste instroom in aandelenfondsen (daarvoor werden de records gezet in maart van 2000 en juli 2007 volgens Lipper Research) en de euforie groteske vormen heeft aangenomen, is de aanname verdedigbaar dat vrijwel iedereen aan boord is geklommen op het aandelenschip. Of hier sprake is van een ‘titanic’-gevoel is een uitdagende opmerking. Immers, in de afgelopen weken wemelt het van de aanwijzingen dat de stieren op hun laatste benen lopen alhoewel bijgaande illustratie bij de aanhef van deze column anders doet vermoeden.

Het is aan u de keuze of u zich ook in de arena wil begeven of toch liever nog even als toeschouwen op de buhne toekijkt hoe de koersontwikkeling zich zal ontvouwen.

Degenen die overigens het koersverloop van de AEX in een historisch perspectief wensen te zien, kunnen via het besloten deel een rapport downloaden met informatie die bedoeld is als gids voor de toekomst. Neem een proefabonnement en zie wat anderen ook zien.

 

Download LOEF DE TECHNICIAN-researchrapport AEX/AMX/BEL-20 via de volgende link: technician240413

Trendstatus DJ Stoxx 600 sectoren Europa

 

 

 

 

 

 

Trendstatus S&P 500 sectoren VS

 

 

 

 

Trendstatus Dow-30 stocks

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EINDE BERICHT