Gratis beleggingssymposium HCC

Aanstaande zaterdag – 13 april – wordt in De Bilt door HCC!Beleggen een gratis beleggingssymposium georganiseerd. Dit 60-ste HCC Beleggen Symposium duurt van 10:00 tot 16:00 uur. U kunt kostenloos deelnemen, maar u dient zich wel verplicht van te voren te hebben ingeschreven (sluiting vrijdag 12 april 22:00 uur). U kunt zich aanmelden via de volgende link: http://www.beleggersonline.nl/

Het symposium bestaat uit een interessant programma, waarin verschillende gastsprekers (w.o. Edward Loef) zullen ingaan op allerlei aspecten die een rol spelen om ‘meer rendement met tradingssystemen’ te realiseren. Het programma van het 60e HCC Beleggen Symposium ziet u hieronder (of via de hierboven genoemde link).

 

 

 

Naar de mening van LOEF Technische Analyse is het hebben van een plan van aanpak een absoluut eerste vereiste om een statistisch voordeel te verwerven om de markt te verslaan of (minimaal gesteld) te volgen. Maar de allerbelangrijkste factor bij het nemen van beleggingsbeslissingen…dat bent uzelf. Kortom, … zaterdag a.s. gaan we het over ‘U’ hebben, want het gaat tenslotte om ‘U’!

Andere zaken – die niet gratis zijn, maar wel waardevol – zijn de verschuivingen die momenteel plaatsvinden binnen de wekelijkse asset allocatie. Neem een gratis proefabonnement om in het besloten deel van deze website te vernemen welke veranderingen worden gesignaleerd en/of stuur een email naar mail@edwardloef.com om u in de loop van deze week – geheel vrijblijvend – te laten verrassen met een speciale nieuwsbrief over de goudprijs.

Wat u wellicht interesseert is het volgende aanbod: LOEF LENTE AANBIEDING APRIL 2013

De wekelijkse nieuwsbrief LOEF Timing, Trends & Tactics (publicatie 8 april 2013) kunt nu downloaden: LOEFTTT080413

SAMENVATTING

In de afgelopen week zijn er belangrijke veranderingen opgetreden in het ‘asset allocatie’-overzicht van de hieronder genoemde vijf ‘Exchange Traded Funds’. De beleggingscategorie obligaties heeft de dalingsfase van een week geleden nu ingeruild voor een bodemfase.  De positieve prestaties van iShares Barclays Aggregate Bond Fund in de afgelopen week en maand heeft deze ETF naar de tweede plek geduwd qua relatieve voorkeur ten opzichte van iShares MSCI All Countries World Index. M.a.w. de recent nog alom in de media besproken ‘Great Rotation’ van obligaties naar aandelen wordt weer teruggedraaid. Verder valt de relatief grote koersdaling in de grondstoffencategorie op. De iShares S&P GSCI Commodity-Indexed Trust verloor maar liefst -4% in één week. Op maandbasis presteren grondstoffen als ‘asset class’ het slechtst. Dankzij de relatief sterkere koersprestaties van de SPDR Gold Trust op maandbasis heeft goud de rode lantaarn nu afgestaan, waardoor goud opschuift van een vijfde naar de vierde plaats. Internationaal vastgoed presteert juist zeer sterk, waardoor deze beleggingsvorm nog altijd (naast aandelen) in de actuele trendfase waarde toevoegt. Of dat nog lang duurt is de vraag. Nu is naast de Stochastics ook de RSI ‘overbouhgt’!

Trendfase-overzicht ETF’s Asset Allocatie (in USD) op 6 april 2013

 

iShares S&P GSCI Commodity-Indexed Trust vanaf 2007

 

 

 

 

Uit een wekelijks ‘vergelijkend’ warenonderzoek onder vastgoed ETF’s kwam de iShares FTSE EPRA/Nareit Asia Index Fund (tickersymbool IFAS) dankzij een stijging vorige week met 5,1% en stijging van 7,2% in de laatste vier weken als ‘beste’ uit de bus. Maar of het verstandig is om aan ‘performance chasing’ te doen is na een blik op de kwantitatief gekleurde koersgrafiek niet aan te raden. De gele weekcandle is volgens de legenda een signaal van een overdrijvingsfase. U kunt dat ook afleiden uit o.a. de hoge RSI-waardering (in het midden van de grafiek, zie hierboven afgebeeld).

Omdat het trendfase overzicht hierboven uitsluitend ETF’s in US dollars toont en er op valutagebied de laatste tijd en met name vorige week het nodige aan de hand is … is het misschien wel raadzaam om de rendementen van de in euro genoteerde (niet afgedekte valuta) ETF’s op het gebied van regionaal vastgoed nader te beoordelen.

Afhankelijk waar de ETF’s worden verhandeld kan de prijsvorming onderling verschillen. Houd deze gedachte in het achterhoofd wanneer u kijkt naar de matrix van trendfasen die hieronder worden afgebeeld. De kwadranten geven aan waar de verschillende beleggingswaarden/markten zich in de cyclus van stijgingen, dalingen, top- en bodemvorming zich begeven.

Trendfase Asset Allocatie (instrumenten)

 

 

 

 

 

Trendfase Landenindices lokaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendfase sectoren Europea & V.S.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendfase grondstoffenfutures

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendfase valutaparen

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL-20

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Dow-30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Europese DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Amerikaanse S&P 500 sectoren

 

 

 

 

Trendstatus Grondstoffenfutures

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Valutaparen

 

 

 

 

 

 

 

De wekelijkse nieuwsbrief met aanvullende informatie omtrent de verschuivingen op asset-allocatie niveau en wat dat betekent voor ETF’s verschijnt in de loop van deze ochtend.