Winkel even bij Wal-Mart Stores

De S&P 500 index is afgelopen week op een nieuwe recordstand gesloten. Eerder werd een Dow Theory Bull Markt bevestiging gegeven als gevolg van de nieuwe recordstanden in zowel de Dow Jones Industrial Average als de Dow Jones Transportation Average. Welk aandeel is in de V.S. nu koopwaardig? Indien er sprake is van een valide uitbraak in de S&P 500 index dan is het zaak om een winnaar te selecteren die nog harder stijgt dan de S&P 500 index. Het oog valt op het aandeel Wal-Mart Stores. Dit aandeel is uitgebroken uit een lange termijn consolidatiefase, heeft de pullbackbeweging voltooid en is recent weer begonnen aan een nieuwe stijgingsfase. De relatieve sterkte verbetert. Een ‘golden cross’ in de MACD afgeleid van de relatieve sterkte kwalificeert het aandeel Wal-Mart Stores als outperformer.

Wal-Mart Stores vanaf 1986

 

 

 

 

NB

LOEF Technische Analyse heeft een long positie in Wal-Mart Stores