Cyprus bezorgt Athene kopzorgen

Het zijn rare tijden. Vroeger bracht je als noeste spaarder je zuurverdiende geld naar de bank in het vertrouwen dat het opgebouwde vermogen veilig in de kluizen voor je werd bewaard. Tegenwoordigd is dat een schijnzekerheid. Er is een oud gezegde die iets beweert over ‘nood breekt wet’. De overheid kan willens en wetens van het een op het andere moment een bank nationaliseren of geheel danwel gedeeltelijk een greep doen in de kas. In de afgelopen jaren lijkt dit een trend te worden. In Athene weten ze precies wat voor geest er heerst in Cyprus. Raadpleeg de koersgrafiek van de beursindex van Athene en je hoeft geen technisch analist te zijn om te constateren dat er weer nieuwe kopzorgen verschijnen, waarvan de afloop zich laat raden. De nekslag is bijna gegeven. Verbaasd hoeft u niet te zijn, de excuses voor een nieuwe correctiefase en/of nieuwe ‘bear’markt zijn zo gevonden.

ATHENS COMPOSITE INDEX

 

 

 

 

Een ‘sell-off’ lijkt met de dag dichterbij te komen.