Bankroof of bankrun?

Een ding is duidelijk. Klaarblijkelijk is het mogelijk dat het vermogen ondergebracht bij uw vertrouwde bank toch niet zo veilig is als oorspronkelijk bedoeld of gedacht. Natuurlijk, het eiland Cyprus is niet te vergelijken met Spanje of Italie, maar daar gaat het niet om. Waar het om gaat is wat er zich in de hoofden omgaat van mensen die met eerlijk en hard sparen zorgen gaan maken over de veiligheid van hun eigen bank.

Beleggers (maar ook analisten) hebben een rijke fantasie en knopen oorzaken en gevolg naar hartelust aan elkaar zonder dat er noodzakelijk een verband hoeft te zijn. Alleen het idee al dat er ‘brand’ is of ‘brand’ wordt geroepen kan in een korte tijd tot een ‘run’ voor je leven leiden. Primaire instincten zijn geen vreemde factoren in de financiele markten.

Waar het ook om gaat is niet alleen wat mensen denken, maar wat mensen doen (als logisch gevolg van hun denken). Daarom is kijken naar koersgrafieken zo belangrijk. U ziet met eigen ogen wat er gebeurt en dat is op zichzelf al voldoende om de vraag te stellen wat u met die waarneming doet. De DJ Stoxx 600 banks sector is aan het onderpresteren en vertoont kenmerken die we vorig jaar ook zagen toen de eurocrisis weer begon op te laaien (weet u nog…die Spaanse rente?).

DJ Stoxx 600 banks + relatieve sterkte versus DJ Stoxx 600 index

 

 

 

 

 

LOEF Timing, Trends & Tactics 19 maart 2013 download weekrapport: LOEFTTT190313

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL-20

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DOW-30

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Europese DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Amerikaanse S&P 500 sectoren

 

 

 

 

Trendstatus Grondstoffenfutures

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Valutaparen