De geest uit de fles

Verbeelding is een krachtige inspiratiebron. Het idee dat een overheid zomaar een bank kan nationaliseren of banktegoeden bevriezen of betalingsverkeer bij wetgeving of maatregel kan stilleggen. Of denk aan de goudvoorraad ondergebracht bij een vreemde mogendheid die op het ene moment nog je partner was in een alliantie, maar op het andere moment noodgedwongen de bezittingen ontvreemdt. Klinkt vreemd, maar bestudeer het verleden en fantasie en werkelijkheid liggen soms dicht bij elkaar.

U heeft de paniek omtrent Cyprus gemerkt. Wat betekent Cyprus nu voor de gemiddelde Nederlander? Of Griekenland voor Europa? of Zuid-Korea voor de Verenigde Staten en Noord-Korea voor China? De Falklandeilanden voor Argentinie of het Verenigd Koninkrijk. Uiteindelijk draait alles om perceptie. En als die perceptie voorstelbaar is, dan kunt u raden wat dit kan doen met het publiek of de media. En de media vergroot alles, dus het is zaak om hoofd- en bijzaak goed af te wegen. Voor hetzelfde geld slaat de balans de goede kant uit….of juist niet.

De geest is uit de fles en de (monetaire) autoriteiten doen er alles aan om de (boze) geesten te bezweren.

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician