Bad news in herhaling

In 2007 bedroeg het aantal werklozen in de V.S. 6,7 mln. Nu zijn dat er 13,2 mln. De Amerikaanse economische groei bedroeg 2,5% in 2007. Nu is dat 1,6%. De Amerikaanse staatsschuld als percentage van het Bruto Binnenlands Produkt (BBP) is sinds 2007 bijna verdubbeld van 38% naar 74% nu. Het Amerikaanse begrotingstekort is sinds 2007 vertienvoudigd van $ 97 mrd naar $ 975,6 mrd. De 10-jaar’s Amerikaanse rente bedroeg in 2007 4,6% en bedraagt nu 1,9%.

De stieren op Wall Street hebben voor de 9e dag op rij voor dagwinst gezorgd. Niet gehinderd door enige zorg (of juist door een gebrek aan alternatieven) draven de bulls door naar nieuwe hoogtepunten. De beren zijn bang. Niet om de rally te missen, maar door ‘zich niet goed te voelen over wat de beurs straks te wachten staat’ (laatste zin afkomstig van Jim O’Neill, scheidend topman van Goldman Sachs Asset Management). ‘Koersen kunnen met 25% tot 50% dalen’, beweert een strateeg werkzaam bij Nomura. Om hiervoor genoemde redenen blijft ‘onze weging in aandelen bijzonder laag’ schrijft hoofdstrateeg Albert Edwards van Societe Generale. ‘Zorg dat je belegt in zaken die je kunt verkopen als dat nodig is’ concludeerde Stanley Druckenmiller. U kent Druckenmiller van een recent media-offensief.

Maar iedereen wil blijven hangen tot aan het laatste glas. Misschien tot het moment dat iedereen tegelijkertijd naar huis wil, maar de gang naar de voordeur vervolgens te smal blijkt en de achterdeur op slot (want zo gaat dat meestal in zo’n situatie). Soms is het beter om als eerste in paniek te raken of voor het hoogtepunt naar huis te gaan. Een kwestie van persoonlijke voorkeur, want niemand verplicht u te blijven of te gaan. De Federal Reserve heeft in elk geval recent nog de markt gerust gesteld met betrekking tot het stimuleringsbeleid, dus laten we het glas toch maar weer heffen…zo is de gedachte.

De fundamentele argumenten die hierboven werden aangevoerd geven een excuus om de inhoud van de recent gepuliceerde columns en nieuwsbrieven nogeens goed te overpeinzen. Wie het allemaal nog even wil aanhoren of aanzien, kan terecht bij de link hieronder die u doorleidt naar het interview met LOEF over de vergelijkingen van het huidige marktgedrag met situaties in het verleden. Immers, de technische analyse bestudeert het verleden om de toekomst (beter) te begrijpen.

 

 

 

 

 

 

Voor interview raadpleeg: http://zoomin.tv/?v=503548

Voor het raadplegen van de actuele trendoverzichten op basis van slotkoersen d.d. 13 maart 2013 kunt u terecht in het besloten deel. Wees selectief en focus op wat waarde toevoegt of outperformance toont.

Het artikel in Het Financieele Dagblad kunt u hieronder downloaden:

 

 

 

 

 

Download artikel FD 13 maart 2013: De Dow Jones Index staat hoger dan ooit

*** MEDEDELING VAN HUISHOUDELIJK AARD ***

de eerstvolgende publicatie zal in verband met ingelaste werkzaamheden niet eerder verschijnen dan maandag a.s.

PROEFABONNEES kunnen via een email vragen om verlenging van de proefperiode door een email te sturen naar: mail@edwardloef.com (antwoord volgt dan maandag a.s.).

Trendstatus AEX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus AMX

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus BEL-20

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Eurostoxx 50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DOW 30

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Landenindices

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trendstatus DJ Stoxx 600 sectoren

 

 

 

 

 

 

Trendstatus S&P 500 sectoren

 

 

 

 

Trendstatus Grondstoffen futures

 

 

 

 

 

 

Trendstatus Valutaparen

 

 

 

 

 

 

EINDE BERICHT