Gouden rechthoek in DJ Eurostoxx 50

De herstelbeweging in de DJ Eurostoxx 50 index heeft op 8 maart jl. voldaan de Elliott-criteria voor een top. Vanaf de top in februari is een daling zichtbaar t/m 8 februari, waarna zich een correctieve ‘bear’market ‘expanded flat’ heeft ontwikkeld. Dit patroon bestaat uit een ABC-zigzag, waarbij de C-beweging het draaipunt A voorbij gaat. Een kleine abc-expanded flat vormde de inleiding voor golf (A), waarvan de top werd gezet na 8 handelsdagen. De daling die volgde naar golf (B) nam 5 handelsdagen in beslag, waardoor golf (B) op de 13e dag werd gezet. Golf (C) plakte er nog eens 8 handelsdagen aan vast in een stijgende vijfstructuur, zoals gebruikelijk is bij de (C)-golf. In totaal heeft de ontwikkeling van de ‘expanded flat’ dus 21 handelsdagen aan tijd genomen. Indien deze interpretatie juist is, dan is vorige week vrijdag in de DJ Eurostoxx 50 index de top van een herstelbeweging gezet en is de eerstvolgende beweging neerwaarts gericht.

DJ Eurostoxx 50 index

 

 

 

 

Wanneer de bewegingen op uurbasis worden bepaald op basis van (tegenovergestelde) bewegingen van 0,5% of meer dan ziet het plaatje er als volgt uit: