AEX in 2007

Wie de grafiek van de dag vandaag bestudeert, die leest bij voorkeur ook de algemene column vandaag over ‘herinneringen aan draaipunten’. Om het geheugen wat op te frissen voor wat betreft het koersverloop van de AEX in 2007 en het koersverloop nu, lijkt de tijd aangebroken om u te attenderen op de volgende twee koersgrafieken voorzien van MACD-indicatoren.

AEX heden…                    AEX in 2007

 

 

 

 

Wat echt interessant is – mede gelet op hetgeen recent is gepubliceerd over Fibonacci-structuren e.d. – is de technische analyse van ‘DE AEX TECHNICIAN’ op 2 augustus 2007. Immers, de AEX-grafiek die u hierboven afgebeeld ziet t/m 2 augustus 2007 was destijds een ‘routekaart’ voor de aanhangers van de technische analyses van ondergetekende.  De conclusie luidde destijds: ‘Herstelbewegingen richting de gesneuvelde korte termijn steun rond AEX 540 zijn zeer wel mogelijk, doch deze worden beschouwd als een ‘selling opportunity’.