Aegon, Air-France KLM en Reed Elsevier stop loss gebroken

De AEX-index is eind vorige week door de stijgende steunlijn heen gezakt, waarmee het sein is gegeven voor een verandering in de richting van de trend.  De daling vorige week onder het 120-daags gemiddelde bevestigt de verandering van richting.  Het aanhouden van hausseposities is niet langer vanzelfsprekend. Selectief zijn en risico’s beperken waar mogelijk of nodig is, is wenselijk.

AEX vanaf 2012 (situatie oogt als vorig jaar april).

 

 

 

 

In de AEX modelportefeuille (zie onder) worden een drietal fondsen getroffen door ‘stop loss’-alerts, hetgeen betekent dat de desbetreffende posities in Aegon, Air-France KLM en Reed Elsevier worden verkocht tegen de slotkoers.

 

 

 

 

Zie koersgrafieken voor een toelichting:

Aegon geeft recent een ‘stop’loss alert, breekt de stijgende trend af na een dubbele top

 

 

 

 

 

Air-France KLM geeft recent een ‘stop’loss alert, breekt de stijgende trend af na een dubbele top

 

 

 

 

 

Reed Elsevier heeft recent de stijgende trendlijn neerwaarts gebroken en geeft een ‘stop’loss-alert

 

 

 

 

EINDE BERICHT